שלום לכולם, לחברים הותיקים, ולחברים החדשים,
שמי עידן אלמוג, חבר חדש בעמותה ומתמודד לועד המנהל.
כיצד אני קשור לעמותה?
בניסיון להפיג חששות, אחלוק עמכם/ן שלמרות שנרשמתי ממש לאחרונה, אני מכיר ועוקב אחר העמותה עוד משנת 2012 כשהייתי פעיל בגל השני של המחאה והתרשמתי מפעילותה של העמותה הצעירה. בנוסף, עקבתי לאורך השנים אחר פרויקט “מפתח התקציב” ואף הצגתי אותו במשך שנים באתר האינטרנט של היחידה לחדשנות בהוראה במרכז הבינתחומי (יחידה אותה הקמתי ואני מנהל עד היום) כדוגמת מופת לטכנולוגיית למידה גנרית.
כמו כן, בשנת 2014, במהלך שיחה אגבית עם סטודנט שהכרתי בשם גל רייך, במהלכה גל סיפר לי על החזון שלו להפחתת תאונות דרכים, הצעתי לחבר אליו מתכנת גאון בשם רון רייטר שהפך לבסוף למתכנת שפיתח את הגרסה הראשונה של ANYWAY.
מדוע נרשמתי לעמותה?
לאחר ששמעתי מגל שצפויות בחירות לועד המנהל של העמותה, ולאחר מספר בירורי רקע (מעבר ייסודי על פרסומים שונים באתר הסדנא) החלטתי שיש לי ניסיון וכישורים מאוד רלוונטיים לסייע לפיתוחה של העמותה, ולכן הצגתי את מועמדתי לבחירות של הועד המנהל.
לא אוסיף לפרט כיוון שזו אינה הודעת קמפיין…
וכעת למחשבות שלי בנושא הדיון
בכל הליך של בחירות דמוקרטי יש מקום כבוד לפעולות גיוס של חברים חדשים, כל עוד הרישום מבוצע לפי התקנון המאושר, ושאין ברקע מטרה פסולה.
מכך, צריכה להיות סיבה טובה לפסול באופן גורף רישום של חברים או “שינוי כללים” בדיעבד, בטח ע"י הועד הנוכחי שחלק מחבריו מתמודדים בבחירות הקרובות.
אני מקווה שכולם מסכימים שכל פסילה של נרשם לעמותה (אם תהיה) צריכה להיות מנומקת, ברורה ושקופה. כמו כן, יש חשיבות להוכחת עקביות בנושא זה לאורך שנים + גיבוי בתקנון.
ובכדי שלא אובן לא נכון, אוסיף שתי הערות:
- לראייתי האישית, החששות שעולים בקרב החברים הותיקים מובנים ומקובלים, וגם אני מאמין ש"שקיפות היא 99% מהפיתרון" (ציטוט של משה קאשי, שכתב כאן מעליי), בטח בעמותה כמו הסדנא.
- בחרתי לכתוב כאן מול כולם כחלק מאמונתי בשקיפות, ומתוך תקווה שהוותיקים שהעלו חששות יווכחו שיש מקלדת ואדם שמקליד עליה (ולא בעצבים
) מאחורי הרישום בטופס החברות בעמותה.
לילה טוב,
עידן