הזמנה לאסיפה הכללית 2018 ועדכון לקראת האסיפה והבחירות לועד המנהל

שלום לכולם,

בלי ששמנו לב חלפה שנה, והגיע הזמן לאסיפה כללית של עמותת הסדנא לשנת 2018. האסיפה תתקיים בתאריך ה-23.7.2018, יום שני, בשעה 19:00 בגוגל קמפוס. במידה שלא יהיה קוורום (רבע מחברי העמותה), כפי שקרה בשנים קודמות, האסיפה תידחה בשעה ותתחיל בשעה 20:00.

במסגרת האסיפה הכללית נעדכן על פעילות העמותה בשנה האחרונה, נציג לאישור האסיפה את הדו"חות הכספיים והמילוליים לשנת 2017, נעלה לדיון הצעה שגיבש הועד המנהל לעדכון מודל החברות בעמותה (הסברים בהמשך/בנפרד בקרוב), וכן נקיים בחירות לועד המנהל. באסיפה רשאים לנכוח כל החפץ בכך. על מנת להצביע יש להירשם מראש כחבר/ת עמותה, בקישור הזה.

כחלק מהפקת הלקחים מהאסיפה של השנה שעברה, אנחנו ננסה לבצע מספר התאמות לתהליך ההכנה לבחירות בפרט ואסיפה בכלל. מטרת השינויים היא להתחשב בכך שחלק מהחברות והחברים נדרשים לגבש את עמדתם לגבי השאלות שעל הפרק, מבלי לנכוח באסיפה עצמה - וזאת מבלי לפגוע בקיומו של תהליך קבלת החלטות קהילתי שקוף, תקין, פתוח ומכבד, בהתאם לערכים שחרטנו על דגלנו כעמותה וכקהילה.

אז כחלק מההכנה לקראת האסיפה, להלן השלבים לקראת הבחירות לוועד המנהל:

  • הגשת מועמדות לחברות בוועד המנהל:
    • ניתן להגיש מועמדות עד מוצאי יום שלישי ה-03.07.2018.
    • הגשת מועמדות תתבצע ב-Google Form הזה. תגובות ניתן לראות כאן, וקבצים מצורפים כאן.
    • בהגשת המועמדות יש לכלול:
      • שם
      • קורות חיים (כפסקה)
      • מדוע מציג/ה מועמדות, וכיצד מתכנן/ת לתרום במסגרת פעילות הועד? - עד כה הנוהג היה לכתוב בקצרה (כפסקה), אך השנה אנחנו מעודדים את המועמדות והמועמדים לכתוב ביתר אריכות (עד 500 מילה), על מנת לאפשר לחברות וחברי העמותה להכיר את המועמד/ת מראש, באופן יותר מלא.
  • שאלות ותשובות לקראת האסיפה:
    • במסגרת האסיפה הכללית נקיים Q&A עם המועמדות והמועמדים, כפי שקיימנו בשנים האחרונות.
    • נעשה מאמצים “לשדר” את האירוע למצטרפים מרחוק באופן תקין וחלק
    • אנחנו מעוניינים בנוסף לקיים Q&A מקוון לקראת האסיפה
      • נעלה שאלות לפורום הסדנא, ולמועמדות והמועמדים תינתן האפשרות להגיב.
      • רשימה ראשונית של שאלות כברירת מחדל תתגבש בהתבסס על שאלות שנשאלו באסיפות הקודמות, אבל בעיקר
      • נשמח לראות שאלות מחברות וחברי הקהילה!
      • כדאי לשים לב ששאלות שונות עשויות להיות רלוונטיות לסוגים שונים של מועמדות ומועמדים - חברי ועד מכהנים/חדשים, מועמדים המעורים בפעילות הסדנא השוטפת או אלו המגיעים לתרום מבחוץ, וכדומה.

באשר לנושאים האחרים בהם נדון באסיפה הכללית:

  • עדכון לגבי ההצעה לעדכון מודל החברות (ובכלל כך רקע לדיון וחלופות שונות) ישלח בהמשך.
  • דוחות כספיים ומילוליים לשנת 2017 יישלחו מראש לכל המאוחר 15 ימים לפני מועד האסיפה.

בברכת כל עאם ואנתו בח’יר,
יותם, בשם הועד המנהל

היי חברים,

בהמשך להודעה של יותם מצורפת ההצעה למודל חברות בסדנא. הועד דן במודל הזה בשתי ישיבות שונות, לקח בחשבון את הפידבק שהגיע מהקהילה והגיע לשני המודלים האלו. בישיבה הקרובה נצביע על אחד משניהם.
תוכלו למצוא את שתי ההצעות במסמך הבא - https://docs.google.com/document/d/1NKyLDWLP-ItNPqp7SSMsFpgc1A9qtznbtrRX472VeZ8/edit#

לשאלות פשוט תגיבו על השרשור הנוכחי.

@morchickit הוסיפה למסמך המצורף (לבקשת אדם קריב) פירוט על הרציונל של ההצעה - הבעיה שמובילה להעלאת ההצעות, וכיצד כל הצעה צפויה לסייע בפתרונה.

לייק 1

היי כולם, תודה על הכנת המסמכים ובכלל העבודה כל השנה!

בכל מקרה, ניסיתי להבין מה הרציונל לשינויים - רק העניין שלפי התקנון המצוי חברות בעמותה לא פוקעת?

אכן, כרגע אין פקיעת חברות, מה גם שאין באמת קריטריון מי יכול להיות חבר
בעמותה, וזה מה שההצעה באה להסדיר.

2 לייקים

ה-2 גרושים שלי, מנסיון והיכרות מעמיקה עם מנגנון החברים באיגוד האינטרנט למשל, וזה ארוך מדי להערה בדוקס:
אי פקיעת חברות זאת בעיה ונובעת מחוק עמותות דפוק. נשמע הגיוני לגמרי תהליך של תזכורת מייל שנתית ואז אישור בטופס רוצה להמשיך להיות חבר. אני סבור שלא צריכים להיות חריגים לחידוש הזה (פניה לוועד וכו’) כדי ליצור אחידות ולהמנע מבעיות מראש.
אני לא יודע אם אפשר ליצור חוק “לא ניתן להצטרף לעמותה חודש לפני האסיפה” וזה גם פתח לפרשנויות, אבל אם זה אפשרי זה הגיוני.

ההצעה של דמי חבר היא גם הגיונית והיא בסך הכל תזכורת יותר משוכלתת. זה צריך להיות מנגנון סופר פשוט ואוטומטי לגמרי, שגובה מכולם באזור ה-50-30 שקלים בסכום אחיד והמטרה שלו היא פשוט “דמי רצינות”. אני סבור שזה סכום שגם חיילים/פנסיונרים/סטודנטים יכולים לעמוד בו ואז זה חוסך התעסקות אדמיניסטרטיבית של לקבל אישורים על הנחות, לוודא אותם וכו’.
אם כוחות האופל ירצו להשתלט על העמותה (אם תסריט כזה קיים בכלל) ולצרף חברים זדוניים, הרי גם עלות של 100 שקלים לשנה או יותר מזה לא תרתיע אותם. אז נראה לי שעלות גבוהה יותר מיותרת.

לגבי הדוגמא של האיגוד, מספר החברים שם הוא רק על נייר כי זה ונובע מכך שהם במשך שנים כורכים רישום לכנסים שהם עורכים עם חברות בחינם. לדוגמא המחיר של הכנס הוא 100 ש’, החברות עולה 70 ש’ והכניסה לחברים היא חינם. אז כולם נרשמים בתור חברים בעמותה, לא קשורים בכלל לפעילות שלה, וכאשר השנה נגמרת לא מחדשים. לא חושב שזה רלוונטי למקרה של הסדנה.

2 לייקים

נשמע שהחלטתם שעדיף לצמצם את מספר החברים בסדנא. למה?

המודל המועדף בעיני הוא שכל חבר צריך רק לענות על אימייל פעם בשנה כדי להישאר חבר. זה מאמץ מינימאלי כדי להישאר חבר וכולי תקווה שכל החברים הקיימים יעשו זאת. מי שלא מוכן לעשות את זה כדי להישאר מעורב הוא מישהו שהעמותה לא באמת מעניינת אותו מספיק בשביל להישאר חבר עמותה. בעיני זהו מנגנון בריא שדווקא משמר כמה שיותר חברים שאכפת להם.

2 לייקים

אכפת להם מהסדנא או שאכפת להם ממידע וידע ציבורי? הקבוצה השניה הרבה יותר גדולה ואני חושב שאנחנו צריכים לנסות ולצרף כמה שיותר חברים ממנה ולא להתמקד רק בכאלו שאכפת להם מהפוליטיקה הפנימית בסדנא.

לייק 1

אם אני מבין נכון דמי חבר הם סוג של פינג לראות שהחבר עדיין מעורב בענייני הסדנא. אולי אפשר לקבוע שבכל עת מי שהותיר חותם דיגיטלי כלשהו - קוד בגיטהאב, עיצוב, תוכן, אפילו הודעה בפורום - בשנה שחלפה עד אותו זמן נחשב אוטומטית כחבר פעיל.

לפני כמה שנים נרשמו רבים לעמותה, וחלקם כבר אינם נראים בפעילות. ייתכן שהם פועלים למען הסדנא ומטרותיה בצורות אחרות (למשל, אינני משתתף בפעילות כתיבה או פיתוח אבל מפיץ מידע ומציג את הפרויקטים במקומות שונים או מפנה אליהם). מציע צעד אחד - לפנות לכל החברות/ים (היו אז יותר מ 100?) ולשאול אם רוצים להמשיך בחברות. מי שלא יענו או יענו לא - אפשר לבטל חברות. כשתהיה רשימה אמיתית אפשר לפתוח את הדיון שוב.

מיספר החברים הנכון אינו ידוע. לכן אי אפשר לצמצמו. כתבתי הצעה בעניין זה.

לפני שנתיים השתתפתי באסיפה הכללית שבה נכחו אולי 20. התביישתי מאוד.

חשבנו על זה, אבל לקבוע קריטריון לזה זה קשה, וכנראה שיעלה גם הרבה לצוות הסדנא בכלל לבדוק את זה כל שנה.

ראשית יש לבדוק עם היועץ המשפטי, אני לא בטוח שחברות בעמותה מחזיקה לפי חוק יותר משנה אם לא ביקש החבר לחדש את חברותו (אלא אם התקנון של העמותה הספציפית עושה לזה override).

סיבה אחת בולטת לרצון לעשות נקיון מדי פעם היא באמת ההצבעות באסיפה. אם אין קוורום בסיסי בשעת האסיפה (שוב, לפי החוק אני חושב שברירת המחדל היא 25% מהחברים הרשומים) צריך לחכות שעה שיגיעו עוד לפני שאפשר להמשיך להצבעות.

עברנו חלק מהסיפורים האלו בעמותת “המקור”, אין כאן משהו בעייתי מדי. אם אתם לא מפחדים מהשתלטות מבחוץ כי מאסה קריטית פתאום מצטרפת, או שיש סיבה שיווקית להגדיל את מספר החברים הרשומים בפרסומים, אז החשיבות לנקיון חברים שנטשו היא רק בשביל נוחיות ההצבעות.