אסיפה כללית ושו"ת עם מועמדים לועד ולועדת בקורת

שלום לכל חברות וחברי הקהילה,

ביום שני, 03.07.2017, תתכנס האסיפה הכללית של העמותה בשעה 19:00 בקמפוס גוגל, יגאל אלון 98, קומה 34.
התכנסות קוורום* החל משעה 18:00 בקמפוס גוגל (קומה 34). אני אהיה שם החל מ- 18:00 ואשמח לשוחח אתכם ולענות על שאלות.

ניתן יהיה להצטרף מרחוק ב appear.in/hasadna

באסיפה זו יובאו לאישור האסיפה הדוחות הכספיים של העמותה וכן יתקיימו בחירות למוסדות העמותה: הועד המנהל וועדת הבקורת.

כל חברי הקהילה מוזמנים, אולם רק חברי עמותה רשאים להצביע. רוצים להשפיע? הצטרפו לעמותה.

ניתן להפנות שאלות למועמדים כשרשור לפוסט הזה, ובעיקר - חשוב להגיע.

להתראות בשני,

שבי

*קוורום = רבע ממנין חברי העמותה. בהנחה שלא יגיעו רבע מחברי העמותה, האסיפה תתכנס כאסיפה נדחית בשעה 19:00.

תיקון קל להודעה: האסיפה תתכנס בשעה 19:00 בקמפוס גוגל (יגאל אלון 98, קומה 34) ולא במשרדי קלרנה.

מקווה מאד לראות את כולכם.

שבי

שמח שיהיו בחירות - כדי לשמוע מן המועמדים/ות מה בדיוק עשו/השפיעו בוועד המנהל (למועמדים המכהנים/ות המבקשים/ות להיבחר שוב) או מה בדיוק יעשו/ישפיעו/יתרמו בוועד המנהל (אם ייבחרו).
כמובן שבקשה זו אינה נוגעת למי שכללו מידע זה בהצגה שלהם.
התפקידים הקודמים והנוכחיים וההישגים האישיים והמוסדיים היפים שלהם/ן אינם מספרים את המידע שביקשתי לעיל.
תודה
רון הוז

הי רון!

התבקשנו על ידי @shevy לספק תיאור קצר לצורך הצגת המועמדות, ואני חושב שזוהי בקשה הגיונית, כי המטרה של התיאור היא להיות סוג של “היכרות ראשונית” עם כל מועמד, ולא מצע בחירות מפורט.

אני כמובן חושב שהשאלות שהצגת הן חשובות, ואני מאמין (ומקווה) שתהיה לנו את ההזדמנות להשיב לכל השאלות במסגרת האסיפה הכללית.

בינתיים עד האספה, אתייחס (סוג של) בקצרה לשאלה שלך, כאחד מהמועמדים:

הסדנא לידע ציבורי - תפיסה ותכניות לקראת כהונה בועד המנהל / יותם מנור

זהו נסיון להציג את התפיסה שלי לגבי כהונה כחבר בועד המנהל, הדברים בהם אני מעוניין לעסוק, והאופן בו אני מעוניין לעסוק בהם. אני אשמח להרחיב ולדון בכל אחד מהדברים שמופיעים כאן, וגם בדברים שלא הועלו אך אמורים להופיע.

חבר הועד המנהל כמשאב בשירות העמותה והקהילה

בעיני התפקיד המרכזי של הועד המנהל הוא להעמיד את משאביו לשירותיה של העמותה ושל הקהילה. מבחינתי בחירה לועד המנהל מהווה התחייבות להקדיש זמן ומשאבים אישיים לקידום תכנית העבודה הקיימת של העמותה, וכן לעמוד לרשות המתנדבים והפרויקטים של הקהילה באופן דומה.

בהקשר זה חשוב לי לציין כי אני מאמין שכיוון ההתפתחות של הסדנא בשנה האחרונה הוא חיובי מאוד: הן מבחינת היקף ההשפעה, הן מבחינת המגוון בפעילות, הן מבחינת המיקוד הניהולי, והן מבחינת התמיכה בקהילה. תמיד יש מה לשפר, אבל אני מרוצה מהמגמה, ומעוניין לגבות את התכנית הנוכחית, ולקחת בה חלק.

###חבר הועד המנהל כמבקר ומפקח על העמותה ועובדיה
מרכיב שני ומשלים לזה שתואר לעיל, הוא תפקיד הועד המנהל לשמש כגוף מבקר ומגביל לעמותה ולמנכ"לית. על סמך הידע הקיים ברשותי כעת, אין לי כוונה ספציפית להגביל, לעכב פעילות או למנוע החלטה נתונה, אבל אני לוקח היבט זה של התפקיד ברצינות רבה, ומתחייב לבחון כל החלטה והתנהלות לפי מיטב שיקול דעתי.

###חבר הועד המנהל כמגבש אסטרטגיה ויוזם עשייה

מעבר לאמור לעיל, אני כמובן מאמין שחברות בועד המנהל מאפשרת לעצוב את ולהשפיע על האסטרטגיה של העמותה, ולהתוות כיוון עבור הקהילה - ככל שהקהילה מעוניינת בכך. במסגרת זו, אני רואה את החברות בועד כהזדמנות לסייע ליוזמות של חברי הקהילה, ואשמח לעשות זאת, ולשמש לחברות וחברי הקהילה כקול בעמותה ככל שאתבקש. מעבר לכך, הנושאים הבאים מעסיקים אותי, ואשמח למצוא אותם באים לידי ביטוי בפעילותי בועד:

  • קידום הקהילה ופיתוחה:
    • האתגר המרכזי שעומד בפני הועד (והעמותה), בתחום קידום הקהילה הוא כדלקמן: לסדנא יש מודל ייחודי, התנדבותי, Bottom-up. מצד אחד, המודל הזה הוא ערך ליבה של הסדנא, כמו גם המשאב המרכזי והחשוב ביותר שלה, וצריך לשמור על המודל הזה מכל משמר. מצד שני, העמותה הוקמה כדי לעזור לקהילה להתפתח ולהתמודד עם הקשיים שלה. כלומר, כעמותה (וכועד) יש לנו מנדט לפעול בתחומי העיסוק של הקהילה (נגיד על ידי העסקת מתכנתים בתשלום עבור פיתוח תכנה של פרויקט קהילה). אך לצד זאת אין לנו רצון (ואולי גם אין מנדט) לעשות פעולות שתפגענה במודל ההתנדבותי. זה אתגר גדול, כי מרבית הכלים הקיימים בעולם שרלוונטיים לבעיות שמעסיקות את הקהילה (ניהול פרויקטים, ניהול משאבים, ניהול “כח אדם”) הם כלים שאין לנו רצון או מנדט להיעזר בהם. לאור זאת, אנחנו צריכים להמציא דברים בעצמנו, או לעשות התאמות משמעותיות. אנחנו כבר עושים דברים בתחום, כמובן. אפשר לעשות יותר.
    • באופן יותר ספציפי, אלו הבעיות הכואבות ביותר עבור הקהילה כרגע, בעיני, לא לפי סדר חשיבות (ובאופן לא ממצה): קושי בקליטת מתנדבות ומתנדבים באופן אפקטיבי; קושי ביצירת קהילה שהיא Diverse מבחינה אנושית, על שלל ההיבטים הרלוונטיים; קושי במניעת פרישה של מתנדבות ומתנדבים תורמים; קושי ביצירת שיתופי פעולה וסינרגיה בין פרויקטים; קושי ביצירת תחלופה ודינמיות בתפקידים ועשייה בסדנא (למשל מעבר מהתנדבות לניהול פרויקט).
    • כחבר ועד מנהל אני מתכנן לעשות מאמץ לזהות הזדמנויות להפחתת הקשיים שלנו כקהילה בתחומים אלו, ואקדם פעילות של העמותה באופן שלא יפגע בערכי הליבה של הקהילה ובמשאביה הקריטיים, דהינו המודל ההתנדבותי.
  • קידום העמותה, גיוס משאבים, וייצוגה כלפי חוץ:
    • בתקופה האחרונה חלה התקדמות יפה ומשמעותית באינטרקציה שאנחנו מקיימים עם גופים מחוץ לסדנא, וזה מתבטא בצורה מעולה בשותפיות ובגיוס משאבים. מרבית השותפויות הללו נמצאות כיום ב"מרחב האקטיביסטי", וטוב שהן קיימות - ארצה שנמשיך.
    • לצד זאת, אני חושב שיש לנו כסדנא פוטנציאל לא ממומש לגיוס משאבים ובניית שותפיות ב"מרחב הטכנולוגי". אשמח לפעול ולסייע בתחום.
  • קידום פתיחה והנגשה של מידע וידע ציבורי:
    • אציין שבקטגוריה הזו מרבית המחשבות שלי הן על יוזמות מהסוג שלרוב צומחות מתוך הקהילה. ובהמשך למה שכתבתי לעיל, כרגע אנחנו לא עוסקים בהקמת פרויקטי קהילה (ע"ע חשמבירים) מלמעלה מאפס. אך במסגרת הדרכים בהם הועד כן יהיה מעורב ביוזמות שכאלו (ובכלל כך פרויקטים ממומנים, שאותם לאחרונה התחלנו ליזום כעמותה), להלן מספר נושאים שמעסיקים אותי.
    • כיוון אחד הוא תחום חשיפת שחיתויות ואי-סדרים, וקידום שקיפות שלטונית. בתחום זה, אנחנו למעשה מנסים לתפקד כ"סוכנות מודיעין" לכל דבר, עם אחריות הן על יצירת המקורות (התחום ה"קלאסי" של הסדנא), והן על ניתוח המידע ופרסום התובנות. אני חושב שזו התפתחות חיובית וחשובה. אני חושב שיש לנו עוד איך ללמוד ולהפתח בתחום, ואני חושב שיש בארץ ידע בתחום המודיעין שאנחנו לא מנצלים במידה מספקת.
    • כיום אחד המחסומים הטכניים הגדולים ביותר שלנו, ונתקלתי בו בכמעט כל פרויקט סדנאי, זה ניתוח שפה טבעית (NLP) בעברית. המחקר בתחום לא מתקדם כמו באנגלית או שפות אחרות, אבל הפער הוא לא רק מחקרי אלא גם יישומי - כלומר, יש ידע קיים, אך אין כלים קיימים המתבססים עליו (ברשיון שימוש פתוח, באיכות מספקת). אני חושב שיש פה הזדמנות עצומה, ואם נוביל מהלך מוצלח בתחום של יצירת כלים ל-NLP בעברית באיכות גבוהה וברשיון פתוח, התועלת של זה תהיה משולשת: 1. נוכל להשתמש בכלים לצורך פריצות דרך בפרויקטים הקיימים. 2. זו תהווה הנגשה של ידע ציבורי בפני עצמה, בעלת ערך עצום. 3. אם נוביל את המהלך, נהיה במקום לדאוג שהשימוש יעשה באופן שעומד ברף עם הסטנדרט הערכי שלנו.
    • אנחנו צריכים לתרגם את כל הכלים הפתוחים שלנו לשפות נוספות בהן מדברים בארץ. סדר עדיפות: אנגלית, ערבית, רוסית, אמהרית, כל השאר.

אלו כמובן עיקרי דברים בלבד. אשמח כאמור להרחיב על מה שתמצא לנכון לשאול, להתייחס לדברים שמופיעים או לא מופיעים ואמורים להופיע, או להתייחס לכל שאלה נוספת. כאן, או ב-yotammanor@gmail.com (או בכל אמצעי אחר).

יותם

לייק 1

שלום יותם,
הכרותנו (השטחית) התחילה לפני 4-5 שנים, ושמחתי על הענותך לאתגר שהציבו שאלותי.
ברור שהקדשת לזה זמן ניכר והפקת מיסמך טוב בהרבה מזה שפורסם בהצגתך.
רק רפרפתי על תשובתך המפורטת מאוד ואשתדל להתייחס למיספר נקודות בה - באופן אישי.
תודה, רון

מציע לערוך את הפוסט המקורי.

שלומות,

תודה על השאלה, רון. אם אבחר לוועד המנהל אשתדל להתמקד במישורים הבאים:

  • חיזוק הקהילה: יש המון מה לעשות ולא אכנס לפרטים רק מבטיח זאת: טישירטים!
  • משוב: הפעילים יוזמנו לתת משוב על השירות שהם מקבלים מהשכירים וחברי הוועד המנהל
  • תוכנית העבודה: תהליך פתוח ושקוף בהובלת הוועד ובהשתתפות השכירים והקהילה לקביעת תוכנית העבודה ל 2018
  • חוק ממשקי המידע: ניסוח וקידום הצעת חוק שתחייב את הממשלה לספק ממשקי מידע פתוחים למידע המתפרסם
  • הסדנא בע"מ: החשמבירים יהפכו לשירות ציבורי רק כשיקום גוף שימכור לממשלה שירות המבוסס עליהם. זהו היעוד של הסדנא בעם שאעזור להקים ולגדל

להתראות מחר,

בני

תודה בני,
התחומים שמנית אומנם ראויים לטיפול ושיפור בהנהגת הוועד המנהל. מקווה שכך ייעשה.
רון

שלום חברים,

בשנה האחרונה הסדנא התפתחה מאד, ניתן לראות זאת בקלות במידת ההשפעה שלנו על השיח הציבורי בו אנחנו מופיעים יותר ויותר. לא סתם הוכתרנו בין עשרת המשפיעים בישראל גם בכלכליסט וגם בדהמארקר.

כחבר ועד אפעל לכך שהסדנא תמשיך להגדיל את השפעתה ושדגל השקיפות אותו אנו נושאים יגיע לעוד ועוד מקומות.
הדיון הפורה שמתנהל בסלאק בימים האחרונים גרם לי לחשוב שוב על אספקטים שונים בהתנהלות הקהילה והעמותה שלנו ולעדכן את הנקודות בהן ארצה להתמקד אם אבחר לועד:

התייחסות ארגונית לכלל קהילת הסדנא - בשנה שעברה התמקדנו בתהליך התמיכה במתנדבים המגיעים למפגשי הפיתוח. הדיון בסלאק הפנה זרקור לכך שיש הרבה מתנדבים וחברים בקהילה שלא מגיעים למפגשי הפיתוח ולכולם זכות להיות מעורבים ולהשמיע את כולם. על הסדנא לאפשר זאת בצורה טובה יותר. לרבות באמצעות תהליך בחירות יותר מכיל, שקוף ומוגדר.
ערך מוסף שאתרום: בועד הקודם הייתי מעורב מאד בתהליך מול המתנדבים החדשים וכיצד אנו מודדים את הצלחתנו בשילובם בקהילה. יש לי ניסיון רב בעבודה עם מתנדבים ופיתוח תהליכים לעבודה איתם לאורך כל מחזור החיים שלהם כמתנדבים ואני מאמין כי אוכל לתרום לקידום הנושא.
בנוסף אני גם מכיר את הנושא באופן אישי, כמתנדב שעבר שלבים שונים בסדנא, החל מהקמת פרויקט פנסיה פתוחה והגעה במשך שנים למפגשי הפיתוח השבועיים עד המעבר להתנדבות בועד שהפכה להיות גם היא אינטנסיבית אבל באופן שונה, שיותר מתאים למצבי הנוכחי כאבא לילדים.

הגדלת השפעת הקהילה - השנה הגדלנו משמעותית את תקציב הארגון מה שאפשר לנו לצרף עובדים בשכר שיקדמו את הפרויקטים השונים כך שנוציא אותם לפועל בקצב הרבה יותר מהיר. חלק ניכר מהגדלת התקציב הגיע מהשקת פרויקטים חדשים ומלהיבים שמקדמים את מטרות הסדנא וזכו לתמיכתם של גופים ציבוריים. כמו פרויקט תקציביזם, המפה החברתית ותרבות פתוחה עלינו להמשיך ליזום פרויקטים כאלה המקדמים את מטרות הסדנא ומגדילים את משאבי הארגון ואת השפעתו.
ערך מוסף שאתרום: בועד הקודם שאפתי תמיד שכל פרויקט פוטנציאלי יבחן אל מול מטרות וצרכי הקהילה כדי לוודא שהוא מקדם אותן. הייתי שותף להקמת חברת הבת של הסדנא המקדמת את פרויקט רכש פתוח. אמשיך לפעול לכך שניזום פרויקטים חדשים המקדמים את מטרות הסדנא.

יצירת שיתופי פעולה נוספים - בשנה שחלפה יצרנו המון שיתופי פעולה פוריים עם גופים שונים כשתוצאה מהם צמחו המון פרויקטים חדשים ומרגשים. הרבה משיתופי פעולה אלו היו עם ארגונים ועמותות מהמגזר השלישי. עלינו להמשיך ולשתף פעולה עם ארגוני המגזר השלישי השותפים לשאיפתנו לקידום החברה האזרחית.
ערך מוסף שאתרום: בשנה שחלפה יזמתי את ההתקשרות שלנו עם מיזם נחשונים כשצוות של מתנדבים שלהם עזר לנו לבחון את פרויקט רכש פתוח ודרכים נוספות ליצירת הכנסות לסדנא. אמשיך לפעול לקידומם של שיתופי פעולה כאלה.

שימור עבודת הצוות המעולה בעמותה - כפי ששבי כתבה “ועד מנהל וועדת בקורת מקצועיים, מעורבים ותורמים, שיודעים לעבוד יחד, הם מנוע צמיחה אדיר לעמותה”.
במהלך השנתיים וקצת בהן אני מכהן בועד בנינו תהליך עבודה מסודר מול המנכ"לית, הכולל תוכנית עבודה שנתית ותקציב הנבחנים מראש תוך דיון מעמיק. ישיבות חודשיות של ועדת כספים לפקח על התקציב השוטף, מדידה שוטפת של עמידה ביעדים ובחינה של פרויקטים חדשים לאורם.
ערך מוסף שאתרום: כיו"ר הועד בשנה החולפת הקפדתי לבסס את התהליך לעיל ושהדיונים בועד ובועדת כספים יהיו מקיפים ופתוחים תוך בחינה של כל נקודות המבט ושההחלטות שיתקבלו יהיו תמיד מתוך ראיית טובת הסדנא. אם אבחר אפעל להמשיך ולקדם את עבודת הצוות ושהחלטות הועד ימשיכו להיבחן ולהתקבל בצורה מושכלת ופתוחה.

תודה ובהצלחה לכולנו,
נבו

לייק 1

תודה נבו על העידכון - שמועיל במיוחד למי שלא מתנדב פעיל ולא השתתף בשיח (בגין אי הכרת הפורום הזה).
המפעל מרשים בהיקפו ותוכנו!
רון