הצעה להאקתון - תוסף לתקציב הפתוח שיציג נתוני תמותה מול התקציב המושקע בפועל

שלום,

פוסט בפייסבוק גרם לי לחשוב שזה יהיה מאד מועיל ומעניין להציג את המידע הרלוונטי של תמותה לפי סיבות בצורה גרפית כמו שנראה כאן:

אני חושב שיהיה מאד מעניין להציג גם את ההשקעות של התקציב בפועל בהתאם,
@zomerg כבר מצא את מקורות המידע מהלמ"ס וקישר אליהם בתוך הפוסט.

מה דעתכם?
אלון

לייק 1

אם יהיה מי ירצה לעשות את זה בהאקתון אז בכיף.

...מערכת הדיונים החדשה של מתנדבי הסדנא לידע ציבורי / המערכת בשלבי הרצה - נשמח לתגובות והצעות...


alon_antin October 11

שלום,

פוסט בפייסבוק גרם לי לחשוב שזה יהיה מאד מועיל ומעניין להציג את המידע הרלוונטי של תמותה לפי סיבות בצורה גרפית כמו שנראה כאן: https://www.facebook.com/alon.antin/posts/10152791954288330 אני חושב שיהיה מאד מעניין להציג גם את ההשקעות של התקציב בפועל בהתאם, @zomerg כבר מצא את מקורות המידע מהלמ"ס וקישר אליהם בתוך הפוסט.

מה דעתכם? אלון


To respond, reply to this email or visit http://forum.hasadna.org.il/t/topic/146/1 in your browser.

To unsubscribe from these emails, visit your user preferences.

  1. לא מספיק להתייחס לתמותה צריך לכל הפחות להתייחס גם לנכויות.
  2. יש סכנה שהתוצר יהיה פופליסטי מכמה סיבות: א. מניעת מחלות ותאונות היא לא רק באחריות מערכת הבריאות. למשל רמת ההשכלה משפיעה מאוד על הרבה מדדי בריאות ורמה גבוהה של אי שיויון בהכנסה ובהשכלה מובילה לפערים גדולים בבריאות מערכת הבראיות לא יכולה לתקן את כל הבעיות האלה לבדה. 2. ההחלטה להשקיע יותר בטיפול ומניעה של מחלה מסויימת היא פונקציה של הרבה גורמים מעבר לשאלה כמה אנשים מתים או נפגעים כתוצאה ממנה שהעיקרית בהן היא מה מידת היעילות של האמצעים שקיימים היום במניעת המחלה.

לסיכוום אני חושב שההצעה מאוד מעניינת ויש הרבה מקום להנגיש לציבור מידע על מחלות ועל הסיבות להן לגבי ההשוואה להוצאות של מערכת הבראיות אני חושב שזה נושא מורכב שכדאי לשקול אותו לאור הנקודות שהעליתי… יש ארגון בינלאומי שעושה עבודה מצויינת גם בניתוח של מידע על מחלות וגם בהנגשה שלו. ://
www.healthdata.org/.../ihme_gbd_country_report_israel.pdf
אני מציע שנתחיל מהנגשת הנתונים שלהם על ישראל לקהל הרחב ובעברית.

אני כבר חשבתי להרים משהו כזה בעבר אבל מצאתי שיש פה קושי עצום בהיבט של הצלבה בין המידע התקציבי הרלבנטי והנתוני התמותה, בעיקר כי התקציב שהמדינה מקצה לטובת הנושאים השונים לא מספיק מפורט וגם יש תקציבים שזורמים לגורמי צד שלישי שמתעסקים בנושא אבל לא רואים אותם בשכבת הנתונים של התקציב, למשל תיקצוב בתי החולים - איך אתה יודע כמה זרם למחלקה האנקולוגית ולמחקרי סרטן וכמה הוקצה לדברים אחרים? זה כסף של המדינה אבל אתה לא יודע איך הוא התפזר.
בקיצור, הרעיון הזה טוב מאד אבל בלי לדעת לקשר בין תיקצוב ברמות יותר נמוכות (וצריך גם הרבה תיוגים חכמים) זו משימה שלא תופסת בפועל את כל הנתונים ואז מה שאתה מקבל אלה נתונים מעוותים ומטעים…

הי אלון , הרעיון לעסוק בנתוני בריאות חשוב וטוב, אבל הקשר לתקציב ממשלתי הוא מוגבל למדי. יש גורמים אחרים חשובים - כמו רמות עישון, פעילות גופנית, תזונה השמנה ושתיית אלכוהול שיכולים להשפיע הרבה מאד. לדוגמה ביפן קנדה וישראל אנשים הם בעלי סיכוי של כ10% למות בגיל 30-70, ברוסיה הסיכוי הזה הוא 30% ככל הנראה בגלל שילוב של עישון, שתייה והשמנה.
אציע הצעה דומה אבל שונה בפוסט אחר.