פיתוח אפלקיציה למיפוי הטבע והחקלאות בעיר

שלום, שמי ארז שריג, מזה 5 שנים אני פעיל, מתנדב ומלווה פעילים אחרים בגינות קהילתיות ברחבי הארץ, בנוסף אני כותב באתר ״בידיים״.
בשנה האחרונה אני מרכז את פעילות הגינות הקהילתיות בלוד מטעם החברה להגנת הטבע וכחלק מפעילות הריכוז התחלנו ביחד עם הפעילים בעיר פרויקט של ריכוז המידע על הטבע העירוני סביבנו למפת גוגל פשוטה שניתן לראות כאן -

בהצגת פרויקט זה בקורס על חקלאות עירונית בפקולטה לחלקאות עלה הצורך למיפוי כולל והנגשה של החקלאות והטבע העירוניים בארץ וכשהתחלנו לפתח את הרעיון חשבנו שיהיה טבעי לפנות לעזרה בנושא אליכם.

קודם אתחיל ואומר שהצורך לאיסוף, הנגשת הידע והעיבוד על החקלאות והטבע העירוניים נובע גם מהראשוניות של התחום בארץ ובעולם ולכן הצורך להנגיש אותו לציבור אך יותר מכך מהאופי הלא רציף של אלמנטים אלו בעיר ואסביר. לעומת המרחבים של הטבע והחקלאות המוכרים לכולנו ביציאה מהעיר, הטבע והחקלאות העירוניים מורכבים מאוסף של הרבה נקודות היוצרות רשתות עירוניות נסתרות מהעין לצופה הרגיל. נקודות אלו יכולות להיות לדוגמא שיחים של צמחי תועלת, גינות קהילתיות, קני ציפורים המתחדשים מדי עונת נדידה ועוד.
רשתות אלו שהן משאב כלכלי, תרבותי וכמובן סביבתי זקוקות לחשיפה ומיפוי- קודם עבור הנגשה לציבור הרחב אך גם ללימוד על הקיים ופיתוחו בידי מומחים ויזמים. נכון להיום עיריות וגורמים ממשלתיים מוציאים כסף רב על סקרי טבע למטרות אלו בדיוק.
מבדיקות היתכנות ראשוניות שביצענו קיבלנו עניין רב מהחברה להגנת הטבע, גורמי אקדמיה ומקהילות עצמאיות דוגמת אתר ״בידיים״. ניתן לראות את העניין הגובר גם במיפוי רב שנעשה בקהילות שונות אך ללא אינטגרציה בין הנושאים (טבע וחקלאות, עסקים ואירועים מקומיים)
עולם הטבע והחקלאות העירונית צובר תאוצה רבה בקרב אנשים רבים בעולם ובארץ בפרט ומתבסס בעיקרו על קהילות ויוזמות מקומיים, אנו מאמינים שסוג זה של מידע ופעילות יוכל להשפיע רבות על התחום ולהוות מקפצה משמעותית לעוסקים במלאכה וגם למתווי המדיניות.

לפירוט נוסף והרחבה על הרעיון בקישור - כאן -
נשמח מאוד לכל תמיכה, שיתוף פעולה או הכוונה בהוצאת הרעיון לפועל.

תודה רבה - ארז שריג
Erez.sg@gmail.com

אינטואיציה מהירה - כמה פרויקטים של הסדנא שיכולים לעזור:

אניווי ANYWAY - מציג מפה של תאונות דרכים, כאשר כל תאונה היא נקודה.
http://wiki.hasadna.org.il/wiki/ANYWAY_-%D7%9E%D7%A9%D7%A4%D7%99%D7%A2%D7%99%D7%9D%D7%A2%D7%9C_%D7%94%D7%93%D7%A8%D7%9A
לפרטים נוספים @galraij

תב"ע פתוחה - מפה של אזורי תב"ע (תוכנית בניין עיר). עם קצת שינויים, אפשר למפות דברים אחרים כמו גינות קהילתיות.
http://wiki.hasadna.org.il/wiki/תב"ע_פתוחה
לפרטים נוספים @niryariv

וגם טיפה.לי, שמציג מפה של תחנות טיפת חלב.

לפרטים נוספים @niryariv

חוץ מזה, מחר (יום שני) יש מפגש פיתוח במגדל אלקטרה במרכז ת"א החל מ-18:00. בוא לפגוש אותנו

@alinait

תודה רבה על התגובות. אשתדל להגיע מחר.