פרויקט חדש נולד: ביקורת פתוחה - Open Audit - הצטרפו!

היי כולם!

פרויקט חדש נולד היום. לאחר כחודשיים עבודה אני גאה להציגו וקורא לנוספים להצטרף אליי.

ביקורת פתוחה - Open Audit

(השם בהרצה, ניתן לשינוי)

מוטיבציה

ביקורת פתוחה באה לרכז את כל הנושאים הקשורים לביקורת המדינה תחת מטריה אחת. מידע רלוונטי ראשוני לפרויקט הינו דו"חות מבקר המדינה, מעקב רה"מ על דו"ח מבקר המדינה, ועדות חקירה למיניהם, ועוד.

כיום דו"ח מבקר המדינה מפורסם בחלקים כל שנה בפורמט pdf, docx, ואינו מקושר לנתונים נוספים הנוצרים אחרי (ולפני) הדו"ח. משרד רה"מ מפרסם הערות ומעקב (חלקי) אחר הדו"ח באופן נפרד וגם ב-pdf, docx, ואין קשר בין שני המסמכים או מקום נוח לחפש ולראות את ההתקדמות אחר סעיפי הביקורת.

לגבי ועדות המבצעות “תחקיר” כלשהו (לדוגמא דו"ח טרכטנברג, ועדות חקירה) המצב עוד יותר רע כי הגוף שממונה על פרסום המסקנות מתפרק ואינו קיים לאורך זמן (בניגוד למשרד מבקר המדינה).

פעילות

אז מה יש לנו בינתיים?

  1. לקחתי את החלק הראשון של דו"ח מבקר המדינה שפורסם לשנת 2015 והמרתי את חלק הארי ממנו לקבצי YAML (שווה ערך ל-JSON רק יותר קריא).
  2. כתבתי Docker image של Elasticsearch + Kibana עם תמיכה בעברית.
  3. כתבתי סקריפט ב-Python שמאחסן את קבצי ה-YAML ב-Elasticsearch.
  4. אפשר לראות את המידע וליצור קצת טבלאות עוגה בשביל לראות איך הדו"ח מתחלק בין גופי הממשלה השונים, ובאיזה נושאים הוא עוסק.

מטרות לטווח הקרוב

  1. להמיר את דו"ח מעקב רה"מ לדו"ח מבקר המדינה הנ"ל. הערך המוסף כאן הוא שבפעם הראשונה זה מקשר בין שני גופי ביקורת המפרסמים מידע הקשור זה לזה. רק שעכשיו המידע מקושר במסד נתונים ולא במסמכי pdf משעממים שלכולם קשה לקרוא.
  2. ליצור קשר עם משרד מבקר המדינה ולדון איתם מה הצרכים שלהם, וכיצד ניתן למנף את עבודתם באמצעות (1) הנגשת המידע (2) וקישור המידע לנתונים אחרים כנ"ל.
  3. לגייס עוד אנשים שיעזרו לי להמיר את המידע! אין צורך בידע טכני.

בואו בהמוניכם!

3 לייקים

איך אפשר לראות את הנתונים?

טרם הכנסתי את הנתונים למסד נתונים כלשהו. כרגע הדו"ח הנ"ל נמצא בעמוד גיטאהב של הפרויקט, בקבצי YAML.

למרות שלא הסתכלתי בגיטהאב, הרעיון נשמע מעולה!
זה כלי שיכול לעזור במלחמה נגד “תופעת הזיכרון הקצר” השולטת במחוזותינו…
אם תחבר את מאגר המידע לנוטיפיקציות תקופתיות (נניח כאשר יש עדכון, או במידה ואין עדכון במשך 1/2/3 חודשים לעדכן ש"לא עשו עם זה כלום!" - מה שמגיע קודם), יכול להיות ממש מעניין, במיוחד אם העדכונים יגיעו לאנשי תקשורת, או “סתם” לטוויטר של הסדנא.
בהצלחה בהמשך :slight_smile:

תודה. אני גם מעונין שנשתמש בנסיון שצברנו על אתר דו"ח טכטנברג ונסיק מסקנות איך לייעל את האפקטיביות סביב נושאי “ביקורת המדינה”.

לייק 1