Fwd: הסדנא לידע ציבורי - ועד: סי

הסדנא לידע ציבורי - ועד ע.ר. 580536878

          ישיבת וועד מנהל 12/10/2014 -

        סיכום הפגישה
    </h1>

לצפיה באתר

פרטי הפגישה

מועד: 12 באוקטובר 2014, 21:00

מיקום: משרדי העמותה, קרליבך 7, קומה 2, תל אביב

            <h2 style="margin:0;background:#ddd;padding:4px">משתתפים</h2>

ועד:

                        שבי קורזן,

                        עפרי רביב,

                        קרין נהון

                    (מתוך <b>3</b>
                    חברי ועד)
                </p>

אורחים:

                            איל ניב (חבר ועד שעדיין אין לו משתמש במערכת)


                </p>

נושאים והחלטות

תכנון אסיפה כללית לבחירת וועד חדש, רו"ח וגוף מבקר/וועדת בקורת.

קרין: לדעתי רצוי שבוועד יהיו 5 חברים ולא יותר. לאור ניסיון העבר, צריך לחשוב על מנגנון שיבטיח שיהיו לא רק פעילים בעמותה אלא גם אנשים עם ידע מקצועי וניהולי. אני חושבת ש 3 מתוך ה- 5 צריכים להיות חיצוניים לסדנא ועם ניסיון ניהולי ו/או בוועד עמותה.עפרי: צריך מנגנון מסובך כדי לוודא את זה. דנו בנושא הרבה (תהליך שהיה בהובלת טל ירון) ולא ממש מצאנו מנגנון שהיה טוב. המנגנון הכי פחות גרוע - בחירה של האסיפה ב 3 חברים, והחברים האלו ימליצו על מינוי חברי ועד חיצוניים.שבי: משיחות עם אנשים, אני שומעת שיש מועמדים טובים מאוד.איל: אנשים חיצוניים לא ישקיעו המון זמן, ולא ירצו להעמיד את עצמם לבחירות. חושב שההצעה לבחירה חלקית של פעילים + מינוי חיצוניים זה רעיון טוב.דיון קצר על התמהיל (3 פנימיים ו 2 חיצוניים או להפך).בסופו של דבר הוחלט להעלות הצעת החלטה באסיפה ל3 חברי וועד פנימיים ומינוי שניים חיצוניים.
עפרי: מציע שכמו בפעמים קודמות - נפתח דף בויקי שבו אנשים יוכלו להעלות הצעות לסדר יום ומועמדים יוכלו להציע את עצמםשבי: בהתאם למסמך שגובש בעזרת הקהילה על הליך הבחירות מציעה להיענות לבקשות שעלו גם לאפשר שו"ת עם המועמדים. אפשר בפורום החדש, תחת קטגוריית האסיפה הכללית.
שבי: לענין המבקר חיצוני - רחלי עשתה הרבה עבודה לקראת דוח הביקורת. משרד המבקר החיצוני לא ניצל את כל השעות שהוקצו ואמר שייגבה תשלום רק על השעות שבוצעו בפועל ולא כל השעות שהוקצבו.השאלה היא האם אנחנו מעונינים להעלות שוב הצעת החלטה למנות מבקר חיצוני או לבחור ועדת בקורת?קרין: אני חושבת שיש חשיבות לוועדת בקורת אמיתית של מתנדביםאייל: אנינ מכיר מעולם העסקים פורמט שבו ועדת בקורת עובדת עם אדם חיצוני מומחה ומביאה המלצות לוועד. בעיני זה תפקיד חשוב.שבי: לדעתי אם אפשר לאתר מתנדבים בעלי רקע מקצועי, כגון עריכת דין וראיית חשבון אז ועדת בקורת עדיפה. עפרי: מה שחשוב זה לא לחזור על המצב שהיה בעבר שבו וועדת הבקורת תפקדה כוועד אלטרנטיבי.לאחר דיון הוחלט שננסה למצוא מועמדים ספציפיים חיצוניים לסדנא ובעלי ניסיון להיות ועדת ביקורת, ואם לא נמצא נעלה הצעת החלטה להמשיך את המצב הקיים.
שבי: נושא נוסף שיש להעלות לסדר יום הוא מינוי של רו״ח. אני מאד ממליצה להמשיך את ההתקשרות עם רו"ח רחלי פישר. היא עבדה מאד קשה בנסיבות לא פשוטות בכלל על הדו"ח השנה, קפדנית ומעמיקה, והוכיחה את עצמה בהשגת אישור לתרומות לפי סעיף 46 בזמן שיא ובאופן כללי מאד נעים לעבוד איתה. לדעתי גם התעריפים שהיא גובה הם סבירים ביותר.
סוכם שעפרי יפתח דף בויקי לבחירות ושבי אחראית לשלוח זימון.

החלטות שהתקבלו



אישור מועמדים לחברות בעמותה

מאשרים עד שורה 160 למעט שורה 149 (חסרה ת״ז). ואלה שמות החברים שחברותם בעמותה אושרה:
צחי מניסטרסקי
דנה גל-אלטבאואר
bonnie levy
יעלי כהן נחום קשב
אבנר קנטור
איתן לביא
ערן קידר
אסף ולדרסקי
עופר ברטל
יובל לנגר
פולינה סקלארבסקי
יואל רבן
גל וין
אלי כהן
יוגב שרביט
יצחק הופמן
ישראל רובוטניק

החלטות שהתקבלו

  •                                         אישור מועמדים לחברות בעמותה
                                        </a>לאשר את כל המועמד בפנקס החברים עד שורה 160 למעט שורה 149 (חסרה ת״ז).</li></ul>
    


    מעקב כספי שוטף

    שבי: אפשר לראות במסמך התזרים, שבעקבות הקיצוצים שערכנו אנחנו צפויים לסיים את השנה באיזון. עפרי: זכור לי שביקשנו גם להוסיף צפי לתחילת שנת 2015.שבי: נכון, ושכחתי. אני אעדכן את המסמך.מבחינת גיוס כספים, אנחנו כאמור לא נקבל תשובות לפני דצמבר אבל דוקא בגזרת מה שאנחנו מכנים “הסדנא בע"מ” יש התפתחויות מענינות.ראשית, יש צפי לפרויקט עם המרכז להעצמת האזרח לעדכון פרויקט טרכטנברג כך שישמש אותם למעקב אחר תוכניות ממשלה (בהובלה של בני דאון). אדם היה מעורב התחילת הדרך ועזר באיפיון, בני מוביל ויבצע והתיעצנו גם לא מעט עם בועז שיש לו ניסיון עשיר בפרויקטי תוכנה.פרויקט נוסף שנמצא בקנה, מבוסס “טיפה-לי” עוסק בתיקי שימור (בהובלה של עידו עברי).חוץ מזה אנחנו עובדים על שת"פ עם הספריה הלאומית להוכחת היתכנות להנגשה של סוגי מידע שהם מעוניינים להנגיש.
    בכל המקרים מדובר בפיתוח עבור לקוח ובתשלום.עפרי: היה לנו ניסיון מר עם פרויקטים מהסוג הזה ויש התנגדויות רבות בקהילה ללכת בכיוון הזה.קרין: צריך לוודא שזה לא ישאב את כל הזמן של המנכ"לית ושזה לא יגרום לבריחת מתנדבים.שבי: אני מודעת היטב להסטוריה הכואבת בחלק מהפרויקטים בתשלום, אבל גם היו כאלה שהצליחו ואני חושבת שצריך ללמוד מניסיון העבר, אבל לא לפחד ללכת קדימה. יש כמה סיבות שבגללן אני מאד מאמינה בפיתוח הכיוון הזה. הראשונה היא שבשיחות הרבות מאד שקיימתי עם משרדי ממשלה שונים הבנתי שיש פער שבמודל הפעילות הנוכחי אנחנו לא מסוגלים לגשר עליו.

    מתנדבים רוצים לעבוד על הפרויקטים שמענינים אותם, לאו דוקא מול המשרד ההממשלתי שרוצה לפתוח מידע (ולפעמים דוקא עם מי שממש לא רוצה לפתוח, וטוב שכך!). יש לעומת זאת משרדי ממשלה שרוצים לפתוח ולהנגיש מידע אבל לנו אין מי שיעשה זאת עבורם בהתנדבות בהכרח. ניסינו לגרום להם לקדם את זה בתוך הממשלה בכוחותיהם אבל זה כלל וכלל לא פשוט, מכל מיני סיבות שידועות לכולנו. הם רוצים לעבוד איתנו ולפעמים גם מוכנים לשלם אבל רוצים לדעת שיש על מי לסמוך, מי שיכול להתחייב למוצר ולתמיכה לאורך זמן. אם אנחנו באמת רוצים לעבוד עם הגופים האלה, אז דוקא להציע מודל של פרויקטים בתשלום נותן מענה טוב.
    הסיבה השנייה היא שזה יסייע לקיימות של הסדנא, אם נלמד לעשות זאת נכון. אין סיבה ששירותים שניתנים לחברות מסחריות בתשלומים גבוהים בכספי המיסים שלנו לא יעשו על ידינו בתעריפים הרבה יותר תחרותיים. אם נצליח לבצע פרויקטים עם רווח סביר שיממן את הפעילויות שאנחנו חושבים שהן חשובות אבל אין להן מימון זה רווח כפול לסדנא ולחברה.
    אני גם מרגישה שיש כאן ביקוש בשוק למוצר שלנו ועכשיו יש לנו חלון הזדמנויות וזו תהיה טעות לפספס אותו. מישהו אחר בהחלט עשוי למלא את החלל ולאו דוקא בקוד פתוח ועם העקרונות של הפתיחות שלנו.
    איל: אני מאד מאמין בכך שאי אפשר לחיות רק משנורר וצריך ליצור אפיקי הכנסה, אבל צריך גם לתת מענה לשאלות שעלו.
    מסקנות מהדיון: הפרויקטים הנוכחיים הם דוגמה ולמידה לפרויקטים אפשריים בחברת בת של הסדנא שאולי תקום בעתיד. חשוב שהועד הבא יעסוק בסוגייה הזאת לעומק ולהיעזר בידע המקצועי והניהולי שנמצא אצל מתנדבים ומחוץ לסדנא. הפקת לקחים מפרויקטים קודמים: יותר ביקורת ניהולית של המנכ״ל. ביקורת חיצונית על תמחור עם מרווחי בטחון יותר גדולים.

    החלטות שהתקבלו