מאמר מעניין לגבי הצורך במנטוריות בהייטק כדי שיהיו יותר יזמיות (אנגלית)

אהלן,

הנה מאמר מעניין שטוען שאחד הגורמים לכך שאין מספיק יזמות (קרי: Yazamot) בתעשייה הוא העדר מנטוריות ראויות. אני מכיר לא מעט כאלה בקהילה של הסדנא:

http://aleph.vc/where-are-all-the-women-mentors-2/

אמ;לק - לכו למצוא לכן mentee (=מישהי שמקבלת מנטורינג, בעברית), יש לכן הרבה לתרום וזה מעבר לידע טכנולוגי. :smile:

rolling my eyes
עידו, הבלוג הזה עשה לי רע. כאילו ששריל סנדברג גרמה לאחוז הנשים לגדול משמעותית שעכשיו חצי מתעשיית ההיי טק בארצות הברית היא נשים. יש לנשים עדיין הרבה חסמים בתעשיית ההיי טק, יתכן שזה שחסר מנטוריות הוא אחד מהם, אבל לבטח לא העיקרי או המשמעותי שלהם…
יש כאן הרבה פקטורים, החל מאיך מסלילים בנות בבית הספר, הצבא (לפני עשר שנים ביחידה שלי 95% מהמתכנתים היו גברים) ועד לתנאי העבודה בהיי טק. אולי למשל, אם הייתה חופשת לידה מנדטורית גם לגברים ומכסות נשים בדירקטוריונים היינו נראים אחרת?

אני מסכים שהמון מנטוריות (ורק זה) לא פתאום יגרמו למצב להשתנות, אבל קראתי את המסר שלה קצת אחרת ממך… המסר שם (כך נראה לי) היה שיש הרבה נשים שיכולות לתרום ולהיתרם מכך שהן יעזרו לאחרות להתקדם. זה הכל.

אני מסכים שאנחנו עוד שנות אור משוויון אמיתי, בכל כך הרבה אלמנטים…

נסחפת. יצאת מפרופורציה. כולה משקיעת הון סיכון מנסה לחצוב לעצמה נישה. שיהיה לה בהצלחה.

בכלל, כמה שיותר רועים ורועות (~מנטורים ומנטורות) יותר טוב.