לובי 99

הי,

בשבוע הבא אני ו-@alon_antin נפגשים עם אנשי לובי 99 (הלובי החברתי הראשון).

הם אוספים רעיונות ליוזמות שניתן לקדם בכנסת בנושא שקיפות, כך שמי שיש לו רעיון כזה - נא להוסיף לפתיל הזה ואני אעביר את המסר הלאה.

תודה!

(תיוג אקראי: @morchickit @mary @shevy @daonb @mushon @saaralonbarkat @idoivri @Yogev)

רישיונות פתוחים לכל המידע הממשלתי הפתוח!

אני הייתי שמח שחברי כנסת יתחייבו (וולונטארית, לא בחוק) לעקוב באופן יומיומי
אחרי העדכונים של העברות תקציביות, תמיכות והתקשרויות (אישית או שעוזר שלהם
יעקוב אחרי זה). ולנסות להחתים כמה שיותר חברי כנסת שיתחייבו לזה.

ריאלי?

האמת שאני גורר את תומר אביטל לסדנא בשני הקרוב בערב. זה אמנם לטובת משהו אחר אבל…

אנסה לחדד - צריך שהמחוקק יגדיר את רשיון השימוש במידע שרשויות ציבוריות מפרסמות. ניתן להשתמש ברשיון הבריטי כבסיס. הוא מתחיל נפלא:

You are encouraged to use and re-use the Information that is
available under this licence freely and flexibly, with only a few
conditions.

עוד רעיונות?

הנה כמה נושאים שאני חשבתי עליהם:

• ועדת שרים לענייני חקיקה
  • חובת פרסום הצהרות הון
  • הקשחת נהלים למניעת ״לוביזם שחור״

קדימה, מה עוד?

פרסום תקציב רשויות מקומיות בפורמט אחוד.

• רפורמה כוללת בדיווח ופרסום תרומות פוליטיות (שזה יעבוד כמו בארה״ב)
  • חובת פרסום תקציבי ביצוע על בסיס ריבעוני (ובהמשך חודשי)

לשלב מתקדם יותר יש את החוק הזה שאני חשבתי לקדם או לנסות להפוך את זה לתקנות, אשמח לקבל עליו הערות במסמך עצמו:smile:https://docs.google.com/document/d/1UXPjLLcsaS7nI6IdoSj5kYCBDtPmCQ1rzlue2W48Bf0/edit

תודה

בבקשה לא כמו בארה"ב. הם ישמחו לאמץ את השיטה המחורבנת משם - חברות יכולות לתרום ללא הגבלה לפוליטיקאים. המצב שם כל כך קשה שלסיג החליט לרוץ לנשיאות.

תודה על החידוד בני.
כמובן שאסור לנו להעתיק את שיטת מימון הבחירות מארהב. פסיקת ״Citizens United" (עאלק סיטיזנז, עאלק יונייטד) היא הצעד הכי אנטי דמוקרטי בארהב בשנים האחרונות. אבל גם היא בא. כנסיון לעקוף מערכת דיווח ומעקב די איתנה אחרי מימון בחירות. אכן כיום קשה יותר לעקוב ולמנן את מימון הבחירות בארהב בגלל הפסיקה, אבל בסיס הדיווח עצמו של תרומות אינדיווידואליות הוא חזק ובהחלט יכול להוות מודל לחיקוי. אצלנו בסיס הדיווח כל כך רעוע שלמעשה הוא לא מאפשר מעקב ובטח שלא אכיפה.