אתרי הסדנא לידע ציבורי

שלום לכל החברים,

לאחרונה הסתכלתי על הרבה מאוד פרויקטים שעשיתם וחשבתי להצטרף ולעזור בסדנא.
נחמד מאוד שיש אוירה של צוות ועזרה הדדית אך דבר אחד הפריע לי מאוד.
האם אתם לא חושבים שרוב הדברים שאתם עושים, אתם עושים לעינכם בלבד?

הסתכלתי בפרויקט הדגל שלכם (כנסת פתוחה) מול אתר הכנסת של מדינת ישראל.
האתר שלכם נראה בהרבה יותר טוב ונוח אבל מבחינת משתמשים רוב הגולשים נכנסים לאתר הרשמי (מבדיקה שעשיתי באתרים שבודקים כמות כניסות לאתרים).
את האפליקציה שהעלתם בעבר הורידו מעט מאוד גולשים.

אתם לא חושבים שחבל שהרבה אנשים מבזבזים את זמנם לטובת הסדנא בשביל שכמות כל כך קטנה של אנשים רואה את התוצאות?

האם ראית את העמוד הראשי של דה מרקר היום?
http://www.themarker.com/news/education/1.2719797

או קראת כלכליסט?

אודי

אתם מחזק את מה שכתבתי.

1. הכתבה הראשונה, משרד האוצר משיק אתר אינטרנט שמציג את נתוני התקציב - האם יכנסו לאתר התקציב הפתוח אחרי שהאתר של האוצר יעלה, כמה כניסות היו לאתר התקציב הפתוח, האם זה בכלל מעניין מישהו?

2. הכתבה בדה מרקר - תסתכל על כמות התגובות והלייקים שמעידים על עניין הציבור. לפי מה שתוכל לראות, זה לא מעניין.

אני אישית חושבת כמוכם בכל הנושאים וגם לי היה קשה מאוד לחשוב שזה לא מעניין אף אחד. אבל זו האמת.
כיצד מודדים הצלחה? לפי כניסות, לפי לייקים, לפי כמות תגובות - ואת זה אין באף אחד מהפרויקטים שהסדנא עושים.

שים לב למה שכתב שאול בכתבה שלו : “ואפילו כשזה יקרה והשקיפות תהיה מושלמת, האתגר הגדול באמת של אגף התקציבים הוא לגרום לציבור להתעניין בנתוני התקציב שהונגשו לו.”

אני מצטערת אם אני פוגעת במישהו שאני כותבת את זה, אבל זה ממקום טוב, אולי צריך לפעול אחרת.

הי!

האם קראת את הכתבות או רק הסתכלת על מספר הלייקים?
למה צריך הרבה לייקים וצפיות אם בעיתונים הכלכליים החשובים כתוב שהגופים הציבוריים משנים את דרך פעולתן והופכות לפתוחות יותר בגלל פעילות הסדנא?

אודי

כן וכן :slight_smile:

(תודה)

אני לא כותבת שפעילות הסדנא לא חשובה אלא שחשוב להבין במה כדאי להשקיע יותר.
האם שווה להשקיע באתר התקציב הפתוח כאשר יפתח האתר של משרד האוצר?
האם שווה להשקיע משאבים בכנסת פתוחה כאשר נכנסים בהרבה יותר גולשים לאתר הכנסת של הממשלה?
האם שווה להקים אתרים נוספים כאשר כמות הכניסות היא מזערית?

היי @sarita
תודה על הפידבק. בדיוק בשבוע שעבר דיברנו בכנסת פתוחה על כך שאנחנו צריכים לבדוק את השימוש באתר ואיך להתאים אותו למשתמשים שלנו. אישית, אני לא חושבת שקהל היעד המרכזי ל אתרי מידע פתוח צריך להיות הקהל הרחב (לפחות לא כרגע), אלא למשתמשים קצת יותר מנוסים שיכולים להגיע לקהל הרחב - נגיד עיתונאים, חברי כנסת, פעילים ועוד.

(אגב, אתר הכנסת הוא לא של הממשלה, הוא של הכנסת, וכמובן שיכנסו אליו יותר אנשים - הוא האתר הרשמי של הכנסת והוא מתורגם בשלוש שפות, זה לא אומר שכנסת פתוחה לא חשובה…)

אני גם חושבת שלא קראת את המדריך לבניית חשמביר שלנו, אז הנה, כדי שתביני איך אנחנו מפתחים פרוייקטים:smile:https://docs.google.com/document/d/1b-q3ZxRVBf0dU7Ceti3JauJ5lqOZIni-bpCyX6ZsjJY/edit

(@Yosef_Waysman, @daonb - בא לנו לעדכן גרסא של המדריך?)

אם את רוצה לבוא ולהתנדב ולראות מי משתמש באתר של כנסת פתוחה ועל מה כדאי לנו לשים לב, דברי איתי ועם שבי. אני בטוחה שגם @shevy תשמח לעוד עזרה לגבי כנסת פתוחה…

הי @morchickit
תודה רבה על תשובתך.
לאחר קריאת תשובתך, חשבתי על רעיון. תגידי לי מה דעתך.
במקום לפתח אתרים “מתחרים” שנכנסים אליהם מעט מאוד אנשים, למה לא לעזור לאתרים הרשמיים? למה לא להיות מעורבים בפיתוח שלהם?
כדאי לפתח אתר של הסדנא שבו הקהל יכתוב מה דרישותיו מאתר X וגולשים יוכלו לדרג את הדרישות המשמעותיות ביותר, ואותו אתר רישמי יוסיף את ה feature לאתר שלו בעזרת חברים מהסדנא שיפקחו על ביצוע המשימה.

לדוגמה:
אתר כנסת - תמיכה במובייל
אתר כנסת - הצגת מידע לפי סיעות וחברי כנסת.
אתר הלמ"ס - שיפור עיצוב וממשק משתמש.
וכו’…

@sarita - את חושבת שלא חשבנו והצענו את זה לממשלת / כנסת ישראל? האם בכלל קראת את הכתבות שאודי קישר אליהן בתחילת השרשור הזה? בניית מערכת התקציב החדשה של משרד האוצר לא לקחה כמה חודשים, אלא שנים (בכלל, אתר התקציב הפתוח היה תחת דומיין ממשלתי במשך שנתיים, עד שהממשלה החליטה שהיא לא רוצה אותו יותר).

אני מציעה שבמקום לצאת מתוך הנחה שלא חשבנו על הדברים האלו קודם, תתנדבי ותלמדי בסדנא, ואז תציעי הצעות. כמו שאמרתי, יש מה לעשות. אנחנו פתוחים לכל מיני הצעות שהן לא מגיעות מנקודות הנחה שגויות, ואפילו פתוחים ליישם אותן.

@morchickit נצל"ש - האם יש לנו קישור מומלץ לחסרי רקע קודם שמסביר את הבעיות, הפתרונות וכן מספר מושגי מפתח?

זה הדבר הכי דומה באתר הסדנא:
http://www.hasadna.org.il/about-us/מה-זה-ידע-ציבורי/

מכירה אולי משהו ראוי לתרגום?

תודה,
אודי

הקישור הזה בויקי, והויקי בכלל (שדורש, או מבקשת עדכונים)

אפשר לעבור על הפוסטים שלנו בפייסבוק, הסרטונים ביוטיוב והאייטמים בתקשורת באתר הסדנא, שהרבה מהם מסבירים את שלל הבעיות בתחום מידע ממשלתי פתוח / הפתרונות והשימושים של הכלים שלנו.
http://www.hasadna.org.il/category/in_the_press

שריתה, אני מצטרפת למור - אם את רוצה להבין, בואי תלמדי דרך העשייה. ואחרי שתשכילי את מוזמנת להציע הצעות.

האם שווה להשקיע באתר התקציב הפתוח כאשר יפתח האתר של משרד האוצר?
האם שווה להשקיע משאבים בכנסת פתוחה כאשר נכנסים בהרבה יותר גולשים לאתר הכנסת של הממשלה?
האם שווה להקים אתרים נוספים כאשר כמות הכניסות היא מזערית?

לדעתי ((שלא בהכרח מייצגת) האתרים שלנו הם בבחינת Proof of Concept. המטרה של תב״ע פתוחה מבחינתי היא להראות איך יכול לעבוד האתר של מבא״ת או אתרי ממ״ג של עיריות, ולשים רף גבוה יותר מהקיים.

מהבחינה הזו אני חושב שאנחנו כן משפיעים במשהו - אתר קווים כחולים של משרד הפנים עלה לאויר אחרי שהם כבר הכירו אותנו לא רע ואני מנחש שהושפע מהעבודה שלנו. הוא רחוק מלהיות מספק אבל עדיין הוא שיפור משמעותי ממה שהיה קודם.

אנחנו לא מאוימים מתחרות מצד הממשלה - להיפך, הלוואי שתוציא אתרים מקבילים או טובים יותר. זו תהיה ההצלחה שלנו.