הוועידה השנתית של המחשוב בשלטון המקומי - בנושא ערים חכמות

האירוע IT מוניציפאלי 2015 יערך באווניו מרכז אירועים בקרית שדה התעופה ב 2.11

בין הנושאים המרכזיים:

אילת - העיר החכמה הראשונה: חשיפת ראשונה

תל אביב - עיר חכמה תומכת בסטארטאפים חכמים

חיפה - הנדסה חכמה לשיפור השירות לתושב: מהנדס העיר חיפה והמנמ"רית מציגים את ה-GIS החכם

ראשון לציון - עיר חכמה משקיעה בחינוך מתוקשב חכם לטובת הדור הבא של המהנדסים

פריפריה - כיצד המועצה האזורית חבל מודיעין מיישמת את תפיסת העיר החכמה בפרישה של 24 ישובים

סייבר בעיר חכמה - האם השלטון המקומי ערוך למתקפות סייבר?

תשתיות חכמות - החברות המובילות ביישום פרויקטי עיר חכמה מציגות: מצלמות חכמות, תשתיות תקשורת מבוססות סיבים אופטיים, בקרת תנועה חכמה, ניהול תשתיות עירוניות מבוססות IOT

ואף לא מילה על API…

לא הגיע הזמן שגם אנחנו נציג שם? @niryariv @idoivri @shevy
שיפור השירות לתושב הוא גם הנגשה של המידע לגופים אזרחיים, כמו שעושים בניו יורק ועוד כמה ערים “לא חשובות” בעולם
האם לא הגיע הזמן שיהיה שם גם הרצאה על איך מנגישים מידע לציבור - משהו שהרשויות המקומיות לא מבינות בו כמעט בכלל?

חברים, עיר חכמה היא ממש לא עיר פתוחה. היא גם לא שיפור השירותים לתושב. היא
למעשה, בעיקרה, שיפור תהליכים ציבוריים וחסכון כספי, ולאו דווקא שיפור חווית
האזרח. אגב, לא תמיד גם צריך לעשות היקש שהמידע של עיר חכמה יהיה פתוח, בעיקר
כי יש שם המון מידע שמטעמי פרטיות לא הייתי רוצה שהוא יחשף.

אכן יוגב, ערים חכמות רבות היו חכמות מספיק כדי לפתוח מידע לציבור (ניו יורק,
לונדון, בואנוס איירס, מקסיקו סיטי), אבל זה מונח אחר לגמרי ואסטרטגיה שנכתבה
אחרת לגמרי, ובעידן בו עדיין קשה להסביר לממשלת ישראל ה-e-gov זה ממש לא open
gov, אני משערת שיקרה פה אותו הדבר. אז כן, מידע מוניציפלי זה חשוב, אפילו
מאוד, אבל נראה לי שנציג לכנס הזה זה לא מה שיפתח את הדלת.

2015-08-17 11:25 GMT+01:00 Yogev info@hasadna.org.il:

אני מסכים עם הרוב, אבל אני חושב שחינוך של הממשל, במקרה זה השלטון המקומי, הוא תהליך. אם לא מתחילים אותו, הוא לא יקרה.
אני מתכוון להגיע (אלא אם יהיו שינויים ברגע האחרון), אני אשמח אם כסדנא נחליט שאנחנו שם וגם נקבע יעד/ים לכנס הזה

אני מסכים, אני חושב להגיע (תלוי בלחץ במקום העבודה) וליצור ידידים לנושאי הסדנא.

זה נראה לי כמו כנס מסחרי למדי.
רוצים לשנות? אולי שווה כבר מעכשיו לנסות ולתפוס מקום בכנס של ה e-gov שמכיל… ובכן, את כל החברות המסחריות הגדולות שהקשר בינן לבין קוד פתוח הוא לפעמים מקרי בהחלט:

@Ofirbenavi - מה הקשר שלכם לאירועים האלו ואיך אפשר לעבוד יותר טוב אתכם כדי שנוכל גם לקחת חלק בהן באופן שווה לכל שאר החברות המסחריות שם?

מדובר בכנס מסחרי לחלוטין המאורגן כל שנה ע״י אנשים ומחשבים
אני מניח שאין בעיה שגם אתם תציגו שם, כמובן תמורת חסות כפי שעושות החברות המסחריות

איך חמי אומר “את ה-“לא” כבר יש לך”. לא חסרות סיבות לא לנסות, אבל צריך רק לא לרצות בשביל שזה לא יקרה
במקום להתלונן שהחברות המסחריות “שולטות” בשיח, צריך גם לפעול לשנות אותו.
כמו שאמרתי, אנחנו נצליח לחדור לתודעה בצעדים קטנים, לנסות להיכנס לצוות הזה הוא צעד קטן, כנס e-gov הוא צעד נוסף.

זהו כנס של מנמ"רים. חיות מוזרות שבדרך כלל מתקבצות בחברות שירותי IT כמו מטריקס וטלדור ונודדות,תחת חוזה יעוץ, לרשויות מקומיות.

מה מוכרים להם?

אולי סיפור על ההצלחה של ערים חכמות מספיק שפתחו מידע לציבור? מור, אולי תוכלי להכין סיפורי הצלחה של הערים החכמות מספיק ואנחנו נדפיס ונחלק להם חוברת קטנה שתפתח להם את הראש.

העיר הכי מגניבה שפתחה מידע לציבור כחלק המתוכנית שכזו היא בואנוס איירס (הנה הלינק למעבדת המידע שלה - http://digital.buenosaires.gob.ar/tag/lab/). אגב, בואנוס איירס היא אי של פתיחות בארגנטינה, שם רוב המידע סגור. יש גם כמה מקרים מגניבים בניו יורק ולונדון, אבל לא כאלו שאני יכולה להגיד שהם קרו בגלל שהעיר הייתה אקטיבית בעניין…

@Yogev - רוצה לעשות שינוי? תרים כנס בסדנא לראשי הערים. לשלם חסות לכנס שכזה לסדנא אין, אבל להרים יום עיון כנראה יעלה כבר פחות כסף…

אם לחזור רגע לדיון הזה, אני חושב שזה יכול להיות מקום טוב לסדנא להסביר מה היא עושה, למה מידע פתוח זה דבר טוב ומועיל לרשות המקומית ודוגמאות למימוש הגישה הזו בערים בעולם.

אם ניגש למארגנים עם זה אני מאמין שיש סכוי שנקבל חצי שעה-שעה לדבר על זה. זה לדעתי אחד האתגרים הגדולים של הסדנא, להביא את הרעיון של מידע פתוח למקומות שכרגע לא מודעים בכלל לעצם קיומו.

יכול להיות שאם נקבל זמן דיבור ציבורי זה יהיה טוב, אבל אני דוגל בנטוורקינג, שיחות קצרות, איסוף פרטי קשר ושמירת קשר לאורך זמן.
זו המטרה שלי בכנס, אם אגיע.

אני מתלבט בין שני הכנסים, אולי אפילו אגיע לשניהם, בשניהם יש קהל יעד לשיתופי פעולה ומקורות של מידע ציבורי שאנחנו צריכים. להבנתי, שווה להשקיע.

נרשמתי לשני האירועים, מדובר בחצי יום ולכן אין לי בעיה להקדיש את שניהם (אחד מהם ביום שני, כך שפשוט אגיע מוקדם יותר למפגש…)

האם עוד מישהו מגיע מטעם הסדנא? האם יש לכם נושאים שאתם רוצים לקדם ומקווים להשיג אנשי קשר רלוונטיים?

פחות משבוע לפני האירוע שולחים לי הודעה שההרשמה שלי “מאושרת בעלות של 490 ש"ח בלבד”.

1. אני מודע לעלויות, אבל חושב שזה קצת מוגזם. החסויות שיש שם יכולות לכסות שלושה אירועים כאלה. אני מבין גם את הרצון לסנן את העמך מלבוא לאירוע כזה פנסי… ועדיין.
  2. לא חושב שאבזבז יום חופשה + 500 ש"ח למרות שיש שם סיכוי לנטוורקינג עם הברגים ברשויות.

דעתכם?

סקרנות גרידא, האם עוד מישהו נרשם וקיבל הודעת אישור אבל בסכום שונה?

עקב הבקשה שאני אשתתף בכנס החברתי ב-8 לנובמבר החלטתי לוותר על הכנס הזה כך לא קיבלתי הזמנה

עזוב. יום חופש תבלה עם המשפחה ולא עם מנמ"רים.