סיכום האקתון: איפה היינו ומה עשינו

שמענו שההאקתון היה פורה ופעלתני. הינה סיכום של עבודת החשמבירים שהשתתפו באירוע.
גירסה מפושטת יותר של הסיכום תצא בתפוצת ניוזלטר לכן אתם מוזמנים לערוך, להוסיף ולגרוע. מתנצלת מראש שלא כל הלינקים המקוריים מופיעים בטקסט - דיסקורס לא תומך בקופי-פייסט “עשיר”…

מפתח התקציב

לקראת ההאקתון השקנו את data.obudget.org, מערכת ניתוח נתונים שמאפשרת גישה בלתי מוגבלת לכל נתוני התקציב שלנו על בסיס Re:Dash, פרויקט בקוד פתוח מבית היוצר של Everything.me (הינה המדריך למערכת שניר התחיל לכתוב) לשמחתנו להאקתון הגיעו לא מעט כלכלנים, אנליסטים ומנתחי מידע שעטו על המערכת חמושים בשאלות מחקריות ועם מספיק הבנה בSQL כדי להתחיל לקבל גם תשובות. מעבר לזה, מתנדבים חדשים עוזרים לנו לפתח מערכת התראות חדשה להעברות תקציביות שכבר עוצבה ועכשיו נמצאת בשלבי הטמעה ועוד מספר כלים שינגישו את המידע של התמיכות. אנחנו מקווים להמשיך לראות את הפנים החדשות הללו גם אחרי ההאקתון במפגשי הפיתוח ובגיטהאב.

כנסת פתוחה

מתנדבי תוכן טייבו ואיחדו שמות כל הח"כים והלוביסטים שרשומים בכנסת פתוחה בשלל דרכים מקוריות. בזכות העבודה הזאת ותיקון בעיות גירוד הקבצים, עיסאווי פריג’ למשל, עלה מאפס אחוזי השתתפות ל 92% בוועדה המיוחדת לדיון בהצעת חוק השידור הציבורי.
חוץ מזה, התמקדנו בנושא לוביסטים:
מתנדבים עברו על מרבית פרוטוקלי וועדת הכספים כדי לוודא שהמערכת שלנו מוציאה כמו שצריך את נתוני הלוביסטים שנרשמו בוועדה (המסקנה היא שעל פי רוב כן). בנוסף הם איתרו מקרים שבהם לוביסטים מייצגים חברות אבל לא רשומים באתר הכנסת כמי שמייצגים אותן (עבירה על חוק הלוביסטים). אפשר לראות, למשל, שחברת פוליסי היא מפרה סדרתית. כמו כן, עפרי הוציא סטטיסטיקה של רישום נוכחות לוביסטים בוועדות. כל התוצאות כאן.

בצד הטכני

  • יאיר תיקן באג בקריאת rtf (וגם שלח pull request לפרויקט המקורי שבו אנחנו משתמשים, כדי שזה יתוקן אצל כולם).
  • רוני עשה תיקון (אמנם חלקי) לבעיית יצוא נתונים לגליון - עכשיו היצוא מכבד את פילטר התאריכים.
  • עירד תיקן את מנגנון הצעת התגיות על ידי הגולשים.
  • אורי הוסיף אפשרות לשמירת נתונים נוספים בפרופיל המשתמש (לטובת משחק הבחירות)
  • עפרי הוסיף אפשרות לעורכי התוכן להוסיף ולהסיר לוביסטים מישיבות ועדה, וטיפול (עדיין לא 100% גמור) בפורמט החדש של פרוטוקולי הוועדות (מישהו בכנסת החליט שיהיה מצחיק, סתם בשביל הכיף, להתחיל לפרסם ב doc, במקום ב- rtf. ולא, אין שם עוד נתונים שביקשנו כמו נתוני נוכחות מלאים או רישום הצבעות. סתם שינו פורמט. האם זה צעד כדי למנוע מכנסת פתוחה לקחת את הנתונים?..).

פנסיה פתוחה

ניסינו להבין באיזה צורה חברות הפנסיה משקיעות את הכספים שלנו בבורסה. בחרנו 8 מניות מובילות שהיו בהם תנודות משמעותיות בשנים האחרונות ובנו גרפים יפים של מחירי המניה לעומת כמות ההחזקות של החברות במניה זאת. בקרוב הממצאים!

ANYWAY

המשיכו לפתח את האפשרות ליצור דיון על גבי מפת תאונות הדרכים שלהם במקומות שגולש מוצא בהם עניין, כגון כבישים או צמתים מסוכנים במיוחד, כדי להביא את הגולשים לפעולה יזומה משותפת מול הרשות המקומית. והינה המדריך החדש שלהם ליצירת פיצ׳רים שרק מחכים למי שירצה לפתח אותם.

ספר החוקים הפתוח

העלינו לאוויר אתר זמני: www.openlaw.org.il, ניתן להירשם בו על מנת לקבל עדכון כאשר האתר המלא יעלה. כמו כן נעשתה הרבה עבודה של עריכת חוקים על ידי מתנדבי התוכן החדשים.

קוטרלס

עופר ויזגלס התחיל לעבוד על סרטוני הסבר לאתר - פתרון מהיר לאתגרי הUX של האתר. להמשך עזרה לעופר כנסו בקישור הזה:
http://kuterless.org.il/labs/coplay/285/details/
עידן פוניה הוסיף למודל את היכולת לקטלג את הפעילויות - רק חסרה הגדרה ומימוש של ממשק משתמש נכון שינצל את יכולת הקטלוג.
http://kuterless.org.il/labs/coplay/286/details/
ד"ר חגי פולקמן פיתח את נושא החיבורים בין קוטרלס לאתרים דומים אחרים בעולם.
במהלך ההאקתון ביצענו בדיקות של קוטרלס (צוות מתנדבים) בזמן אמת גם בין מי שנכח בהאקתון וגם עם משתתפים נוספים של קוטרלס שלא נכחו בהאקתון.
מושג לגבי נפח הפעילות מופיע פה:
http://kuterless.org.il/labs/coplay/Tzahim/user_coplay_report/#UserUpdates
קיימנו הרצה ראשונה של תהליך פיזי ואינטרנטי ל"יילוד חוק". זה הרעיון שעוד דרך ארוכה יש ממנו ועד לחוק אמיתי. אבל חלק חשוב מהיצירה שלו קרה. התוצאה זה פרסום באינטרנט והתחלת פעולה.
http://kuterless.org.il/labs/coplay/294/details/