זו מערכת הבחירות השלישית שלנו ובשש השנים שחלפו מאז שהתחלנו למדנו המון. אני הגעתי להבנה שהמערכת השלטונית שלנו מסואבת ושהדמוקרטיה היא למראית עין בלבד. שלי יחימוביץ גילתה לנו את האמת כשדיברה בסיכום של ההאקתון ביוני 2011 ואמרה: “אתם טועים למדוד ח"כים לפי ההצבעות. הצבעות הח"כים לא משקפות את עמדותיהם”. אנחנו התעקשנו וממשיכים להתעקש להתייחס להצבעות הח"כים, אבל לרגל הבחירות אני חוזר ונזכר בהצהרה של שלי ומנסה להבין מדוע זה כך. איך קורה שהנציגים שלנו שמקבלים שכר בשביל להצביע לפי אמונתם לא עושים את עבודתם? מי מונע זאת מהם?
לטעמי, התשובה פשוטה - המפלגות הן אלו שאונסות את הנבחרים להצביע כנגד מצפונם. בכנסת האחרונה זכינו לדוגמה מאלפת של נבחרת ציבור שמסבירה בפרצוףספר למה תצביע בניגוד לאמונתה:
“היום אצביע בעד החוק אף שאינני מסכימה אתו. ואני בטח לא חושבת שהוא יוביל ליותר משילות. חשוב לי לומר, אם כן, כי הבעד שלי לא יהיה בעד החוק אלא בעד יאיר לפיד. אני יודעת שאנחנו לא מסכימים על לא מעט דברים, אבל שכן מותר לא להסכים, כל עוד הולכים ביחד כשהשעה מחייבת (והיום היא מחייבת, למעשה אם לא נלך יחד היום, לא נלך בכלל). באמת לא קל לי. להסתכל אחורה על כל השנה האחרונה, על מי שאני, מה שעשיתי ועל מה שאמרתי, ולהבין שאני כותבת בכוונה שלמה, ומתוך רצון חופשי, ומאותה כוונה ורצון אצביע היום בעד. בעד יאיר לפיד. לא ‘שר האוצר’, לא ‘המנהיג’, האיש. אם הייתם מכירים אותו, הייתם עושים כמוני”
וזה עוד מה שקורה במפלגה חדשה, ללא קבלני קולות ומאכרים שמרפדים אחד את השני. פעם היו מדברים על “מדרון חלקלק”, כבר שנים שאנחנו מחליקים בכיף. ישראל ביתנו לא המציאה את השיטה והשחיתות קיימת בכל המפלגות, אפילו במרץ (תודה ל @tomer) . השיטה המפלגתית מושחתת ומשחיתה ובעשור האחרון היא העמידה בראש מדינת ישראל נשיא אנס וראש ממשלה גנב.
אתם יודעים שאני יכול להמשיך ולחפור, אבל אתם מבינים את הכוונה. במשחק הבחירות אין מפלגות, רק מועמדים ובוחרים שמרכיבים את הנבחרת שלהם. אשמח אם תציצו ותאירו על האפיון.