קיבלתי הזמנה ל"מפגש עם נציגי חברות אזרחיות בנושא הנגשת מידע דיגיטלי של הכנסת". זה מאוד חשוב - כבר נמאס לנו לתחזק את קוד הגירוד ובלי שיתוף פעולה של הכנסת האתר עומד לקפוא בקרוב.
אם מישהו כאן רוצה לקחת ולהוביל את העבודה מול הכנסת שיגיב.
קיבלתי הזמנה ל"מפגש עם נציגי חברות אזרחיות בנושא הנגשת מידע דיגיטלי של הכנסת". זה מאוד חשוב - כבר נמאס לנו לתחזק את קוד הגירוד ובלי שיתוף פעולה של הכנסת האתר עומד לקפוא בקרוב.
אם מישהו כאן רוצה לקחת ולהוביל את העבודה מול הכנסת שיגיב.
אני אשמח להצטרף לפגישה..
גמאני
גם אני.
מעניין - מישהו מכיר את מאגר החקיקה המלא שהם טוענים שהם קידמו? אני לא נתקלתי.
מבחינת בקשות לשיפור המידע - אפשר להעביר להם את אותו מסמך שהעברנו ב 2010. כמעט שום דבר משם עדיין לא בוצע.
אשמח.
בואו ניפגש מחר בערב ואעביר את המקל בצורה מסודרת. בתשע כזה?
אני מעוניין לטפל לנושא,
יש לי ישיבה של ועדת היגוי מחר בירושלים בשבע, לא נראה שאספיק להגיע לתל אביב עד תשע.
בכל אופן אני מעוניין.
תראו מה חסר ואני אשתלב: מוביל, עוזר, או לא מפריע.
תזכרו שב-8 הרצאה של רבקי דבש
טוב, הכנסת מסתבר, החליטה שהיא לא סומכת בארגונים על ישראל (או שהיא באמת רצינית, אבל אני בספק בזה), ושלחה מה מייל לחברינו ב- National Democratic Institute שאחראים על Open Parliaments כדי לדעת מה ואיך לפתוח מידע. החבר’ה ב- NDI הודיעו לי על כך, ושאלו איך הם יכולים לעזור לנו לקדם את זה.
מיותר לציין שההמלצות שלהם לא שונות מדי משלנו, ושכנראה הכנסת רואים בהם כגוף רציני למדי.
בקשות? הצעות?
הם רוצים סקונד אופיניון? מצוין. תנו להם אותה, ועל הדרך אתם יכולים להזכיר
שהם יכולים לפנות אלינו…
2014-12-29 18:31 GMT+02:00 מור רובינשטיין info@hasadna.org.il:
דחו את המפגש ל4 לפברואר, 10:30, עוד מישהו מעוניין להצטרף?
אשמח להצטרף, בעיקר כדי לדון בשחרור ה-metadata של החוקים.
בסוף נובמבר אני ויהודה (@uda) פנינו בבקשת חופש מידע לכנסת, כדי לקבל את המידע הזה. ואכן, בדצמבר הכנסת פתחה את מאגר החקיקה הממשלתי. אז ביקשנו את המידע שבמאגר בפורמט קריא (למרות שאנחנו יכולים לעשות scraping למידע). התשובה שקיבלנו היא שכדאי לדון על כך במפגש…
ערב טוב הילה,
מבקש לאשר בתודה קבלת הודעתך מטה, וכן קבלת תשובת מר יותם יקיר לפנייתנו.
מאגר החקיקה אכן מכיל את כל המידע (ה-metadata) שביקשנו עבור החוקים, ויעזור לנו בקישור לנסחי החקיקה השונים בפרויקט. אעיר, כי פרסום המאגר מהווה התקדמות ממשית בהנגשת החוק לאזרח. אך הדרך להנגשה מלאה עודנה ארוכה, ואני מקווה כי בעתיד הנראה לעין הכנסת תפרסם את נוסחי החוק המשולבים, כך שפרויקט ספר החוקים יהפוך למיותר.
לעניין תשובת ממונה חופש המידע לפנייתנו:
א. אודה לקבלת המידע במאגר כקובץ נתונים ממוחשב, אם הדבר ניתן.
ב. אודה לבירורך האם קיים קובץ נתונים דומה עבור התקנות.בברכה ובתודה,
צבי דביר ויהודה דויטש
הסדנא לידע ציבורי (ע״ר)
והמענה שקיבלנו:
שלום רב,
כידוע, בקרוב עתידה להתקיים פגישה בין נציגי חטיבת המידע בכנסת לבין נציגי “הסדנא לידע ציבורי”, ועל כן נציע כי תעלו את שאלותיכם במסגרת זו.בברכה,
הילה מזרחי
רכזת חטיבת התקשורת וקשרי ציבור
הכנסת, ירושלים
טלפון ישיר: 02-6408743
פקס: 02-6408743
דוא"ל: hmizrahi@knesset.gov.il
צבי - שלחתי לך הודעה פרטית
כמו כן, אתם מכירים את הAPI האלה?
http://online.knesset.gov.il/WsinternetSps/KnessetDataService/
אם לא שווה שתעברו עליהם לפני הפגישה לראות מה יש שם מבחינת נתונים שרלוונטיים לכם ומה צריך להוסיף / לתקן וכו’…