רעיון לפרוייקט

אהלן.
שמי מיכאל, מתכנת בעיסוקי, וחדש לחלוטין לסדנא.
היה לי לאחרונה רעיון, שאני מחפש מפתח/ת נוספ/ת על מנת לממש אותו.
הרעיון:
אתר שבו יועלו למשתמשים ההצבעות הנעשות בכנסת (ובעדיפות הסבר קצר ואובייקטיבי עליהן). עבור כל הצבעה, המשתמש יוכל להצביע בעצמו את ה"בעד\נגד" ולראות מה היו הצבעות הח"כים.
מתוך הצבעות אלה, אנחנו נוכל לתת שני מקורות מידע מעניינים:

  1. לכל משתמש ניתן להראות מי חברי הכנסת ה"מייצגים" אותו ביותר - איזה חבר מצביע בצורה הדומה לו ביותר, מי מתוכם הכי פעיל, חלוקות לפי תחומי עניין (כלכלי, פוליטי, בריאותי, דתי, …)
  2. עבור כל הצבעה, תהיה לנו את הצבעת האתר - נוכל לראות האם הצבעת משתמשי האתר שונה מהצבעת הכנסת.

ביום-יום אני מפתח לא מעט בפייתון, לכן אני מאמין שאוכל לבצע את ה backend. אולם אין לי נסיון frontend, וזה מה שאני מחפש - מפתח\ת frontend שהפרוייקט מעניין אותם ושלדעתם יכולים לעמוד ב scope.

אם מישהו מעוניין אשמח שנדבר!

נ.ב - מזכיר שאני חדש לגמרי פה. אם במקרה פספסתי בחוקים משהו שעברתי עליו כאן סליחה מראש.

הי, רעיון מצויין שכבר עשינו פעם במסגרת כנסת פתוחה (נקרא אג’נדות בזמנו) ובהחלט אפשר לעשות שוב, לאחרונה כתבתי על כך פה - מתנדבים חדשים לפרויקט קצר

לייק 1

@Michael_Lellouch אהלן, ברוך הבא :grinning:
הרעיון של להשוות את דעתי לדעת הכנסת או הח״כ המסויים הוא טוב כמובן, אלא שיש כאן כמה אתגרים שהם לאו דווקא טכניים (איך להציג הצעות חוק בצורה פשוטה למשתמש הממוצע, איך להביא משתמש להצביע על כל קריאה: טרומית, ראשונה, שניה ושלישית ועוד ועוד…) יש כמובן גם אתגרים טכניים: איך להציג את הצעות החוק ואת דברי ההסבר שלהם בממשק שיאפשר הצבעה קלה, מתי לאפשר הצבעה (האם גם אחרי שהח״כים כבר הצביעו?), איך לקטלג לנושאים ועוד ועוד…

אני מסכים בגדול עם @OriHoch שאג׳נדות הוא הכלי שכבר פותח בעבר והכי קרוב למה שאתה מתכוון, רק שלמיטב זכרוני הוא היה כלי שדרש הרבה התערבות ידנית.

בכל מקרה הייתי מתחיל לבדוק מה המידע שניתן להוציא מה-API של הכנסת בהקשר של הצעות חוק ומתקדם משם. ישנם בצוות כמה מפתחי פרונטאנד ואנחנו עובדים היום על איפיון מחדש של כנסת פתוחה, אשמח שתצטרף לצוות.

הקישור ל-API:
https://main.knesset.gov.il/Activity/Info/Pages/Databases.aspx

הקישור לערוץ שלנו בSlack:
https://hasadna.slack.com/archives/GQG7JT3NJ
(ייתכן ואני צריך להוסיף את האימייל שלך, אז מוזמן לסמס לי ל-052-4545795).

לא הייתי ממליץ להשתמש בapi של הכנסת ישירות אלא להשתמש בנתוני כנסת פתוחה שם יש את כל מה שאתה צריך לטובת הפרוייקט נגיש באמצעות db וקבצי csv אם תתקדם עם עם הפרויקט אוכל להכווין אותך לנתונים הרלוונטיים

מצוין, אגב, יש לנו ודאות שמה שלוקחים היום מהAPI זה מקסימום המידע שניתן לקחת? אולי שינו או הוסיפו דברים מאז?

אני כרגע רק מתחזק את הפרוייקט ברמת מינימלית, אני לא בודק מה השתנה, כמו כן, יש דברים שמלכתחילה לא היו אצלנו כמו פרוטוקולי של מליאה (אם כי יש מנגנון של פרוטוקולי של ועדות שאפשר להתאים לקחת גם פרוטוקולים של מליאה)

ספציפית בהקשר של הפרויקט הזה אני די בטוח שיש את כל הנתונים (הצעות חוק והצבעות)

תודה על הפירוט

אולי אני טועה, אבל הרבה מהשאלות פה הן נראות לי שרירותיות. למשל אם מחליטים שההצבעה נעשית רק בהצבעה שלישית, ורק לאחר הצבעת הח"כים אז הרבה דברים נפתרים.

כמו שאורי ציין כמו באגנדות יש פה חלק ללא אוטומציה - הסיכום בשפה פשוטה של החוק. מודה שאין לי תשובה על זה.

כנראה שבשביל להתקרב לדעתם האמיתית של חברי הכנסת תצטרך להתמקד דווקא בהצבעה הטרומית - שאר ההצבעות יהיו לרוב כפופות למשמעת קואליציונית כך שלא תמצא שם הרבה הבדלים בהצבעות בין חברי הכנסת השונים (כמו גם מקרים של חברי כנסת שמצביעים נגד הצעות חוק שהם עצמם העלו רק כי הממשלה החליטה שהיא מתנגדת).

‪On Sat, Dec 12, 2020 at 12:51 PM ‫Michael Lellouch דרך פורום הסדנא לידע ציבורי‬‎ info@hasadna.org.il wrote:‬

חד משמעית, לכן לדעתי יש להתייחס לכל הצבעה בנפרד ולא להתייחס רק לאחרונה, זאת גם הזדמנות מצוינת לבדוק מי מצביע נגד עצמו/נגד ח״כים מאותה סיעה, ואם זה כלי שבאמת יהיה בשימוש מספיק רחב אז גם ח״כים שמצביעים נגד הציבור. אני הייתי שמח לראות איך המידע מגיע מהAPI כדי להבין איך אפשר להתחיל לתקוף את זה.

לגבי ההסברים - אפשר להתחיל עם דברי ההסבר (בהנחה שניתן לחלץ אותם מתוך נוסח הצעת החוק), ברוב המקרים זה מספיק מובן גם למשתמש הלא לחלוטין בקיא בחקיקה. בנוסף- לאפשר גישה למשתמשים רשומים להגיב על דברי ההסבר כדי שיוסיפו בדיון פרשנויות או שאלות.

במערכת העתידית אנחנו רוצים גם להגביר את ממשק הח״כים עם המערכת ככה שאולי כדאי לאפשר להם להוסיף דברי הסבר בשפתם על הצעות חוק שלהם, מה שאמור להיות יותר נהיר וברור מהשפה המשפטית.

תודה על התשובות :slight_smile:
ממה שאני מבין מומלץ לי להתחיל לעבוד על זה, ובתקווה זה ימשוך את תשומת הלב של חבר/ה שיודע frontend?

בעיקרון כן, ולהיעזר ב @OriHoch ו @aaa כדי להבין מהיכן ואיך לשאוב את המידע. אם צריך סיוע באיפיון אני זמין, ולגבי פרונטאנד אם תרצה להצטרף לערוץ סלאק שלנו או לוואצאפ כדי לדבר עם חברי הצוות האחרים אתה מוזמן.

אהלן מיכאל ונעים מאוד!
דבר איתי בבקשה - dorit@hasadna.org.il ואנסה לצוות אותך.
בהצלחה!
דורית

הי מיכאל. אחד הדברים הנחמדים בפרויקט בסדנא (ובכלל פרויקט התנדבותי) הוא שאף אחד לא יושב לך על הראש - רוצה לומר, זו הזדמנות מצוינת ללמוד קצת פרונט אנד :slight_smile:

לדעתי הדבר הכי חשוב בפרויקט הוא מומנטום. הייתי מציע לא לחכות למתנדבים אלא לבנות משהו עובד, גם אם ייראה לך פרימיטיבי, ולאט לאט לשפר. יש כאן הרבה מתכנתים ומעצבים שיוכלו לתת לך משוב טוב ואולי גם להצטרף בהמשך. בהצלחה!

שלום מיכאל,

ראיתי עכשיו את הרעיון שלך. יש לי כמה סטודנטים מוכשרים המעוניינים להקים מערכת בדיוק כמו שאתה מתאר, בתור פרוייקט סיום תואר ראשון במדעי המחשב. מה מצב המערכת - האם התקדמת איתה? האם כבר יש גיטהאב / אתר הדגמה?

האם הנתונים ב"כנסת פתוחה" מתעדכנים אוטומטית מתוך אתר הכנסת, או שזה עדכון ידני?
ואיך בדיוק משיגים את הנתונים מ"כנסת פתוחה"?

עד כמה שזכור לי, ה"אג’נדות" נשלטו ע"י קבוצות ועמותות מסויימות שהיו אחראיות להחליט מה שייך לכל אג’נדה, אבל לא היתה אפשרות לכל משתמש להגדיר “אג’נדה” פרטית משלו. האם לא עדיף פשוט לשאול כל משתמש האם הוא בעד/נגד כל חוק, ולחשב התאמה לפי זה?

אני חושבת שכדי לייצר שקיפות אמיתית להצבעות של ח״כים, כדאי להוסיף מידע על ניגודי עניינים לכאורה שעלולים להיות.