הי.
מקווה שהוועד החדש יסדיר את הנושא הזה, כדי למנוע מתחים ותחושות לא נעימות מהסוג שעברו על כולנו בחודש האחרון. תודה @niryariv שאתה מציף את זה.
אני מבין את הערך בכיוון הזה, כל עוד מאפשרים לאנשים שאשכרה עושים דברים להיות חברי עמותה מבלי לשלם. השאלה מה בדיוק צריך לעשות כדי להיחשב חלק מהעמותה עשוייה להיראות קטנונית, אבל היא קריטית בעיני. לא הצלחתי בינתיים לנסח לעצמי הגדרה טובה מספיק, הייתי שמח שהחברות בעמותה תהיה קשורה בפעולה שאינה חד פעמית, אלא מתמשכת, ונראה לי ששנה היא משך זמן סביר.
בנוסף, לא הייתי רוצה לאפשר אוטומטית לכל מי שמשלמ/ת דמי חבר/ה להצביע בבחירות לועד המנהל, וגם במקרה כזה (של תורמ/ת שאינם מתנדבים) אפשר בעיני להמתין שנה בין ההצטרפות למתן זכות ההצבעה, אם יש לכך היתכנות משפטית.
לגביית דמי החבר יש גם מחיר שצריך לשקול ולתת לו מענה: אנחנו רואים שוב ושוב חברות וחברי עמותה, מתנדבים לשעבר, שחוזרים מעת לעת להתנדבות או לאספות. הם מספרים לנו בכך שאכפת להם ושהם רואים את עצמם חלק מהקהילה והעמותה, גם אם הפסיקו לתרום קוד או להגיע למפגשי פיתוח. אני חושב שהקשר ארוך הטווח הזה הוא תופעה מבורכת שצריך לשמר ולעודד. אפשר אולי לשקול מחיר הצטרפות (נניח, 200 ש"ח או רף תרומה מעשית מקביל) ומחיר סמלי (נניח 50 ש"ח, או רף תרומה מעשית מקביל) לצורך חידוש והמשך החברות בעמותה.
בכל אופן, נושא החידוש/שימור החברות צריך לקבל גם מענה פרקטי: אופציה להוראת קבע, פניה יזומה (ולא רק במייל) ו/או תשלום חברות לכמה שנים מראש, כי רובנו לא ישים לב למייל התזכורת שיגיע, גם אם מאוד חשוב לנו
אשרי המאמינ/ה.