רעיון: להציג את הערות האנליסטים באתר

במהלך העבודה על מילוי טבלת הקשרים יצא לי לחשוב הרבה פעמים כמה שימושי היה אם אנשי אגף התקציבים היו מתעדים את השינויים המבניים שהם מבצעים בתקציב בין השנים.
הערות כמו “שם הסעיף השתנה מ-X ל-Y”, “תקנות 1,5,6 הועברו לסעיף חדש בשם X”, “הרשות ל-X עברה למשרד Y”, “רשות חדשה שהוקמה בשנה X” - היו חוסכות לנו הרבה reverse engineering.

היות שבטבלה שלנו יש ליד כל התאמה לא-טריוויאלית הסבר שרשמנו תו"כ המחקר, מה דעתכם להציג את ההסברים האלה למשתמשים? כסוג של הערת שוליים.

הרציונל הוא שהסברים כאלה יהיו מועילים למשתמש כמו שהסברים של אגף התקציבים היו יכולים להיות מועילים לנו.
יש פה גם אלמנט של הגברת האמון של המשתמש בהתאמות “מפתיעות” שמופיעות באתר - עצם זה שגורם אנושי חקר את העניין ומסביר את הממצאים שלו.

מה אתם חושבים?

זה רעיון לא רע בכלל.זה גם יכול לעזור לנו לעודד את אגף תקציבים ביום מן הימים לחשוף את המידע עליו הם הסתכלו כשבחרו לתקצב את הסעיף כפי שתקצבו. הייתי ממליץ להפוך את זה לטיקט בגיטהאב ולסווג אותו לעת עתה תחת המיילסטון Possible Futures.

Mushon Zer-AvivMushon.com | Shual.com | @Mushon

אחלה רעיון!

בינתיים אפשר להוסיף את ההערות בעמודה נוספת מימין (במקום בהערות כמו שזה עכשיו).

אדם

העתקתי את ההערות לעמודה חדשה. @jonleary @hadaseyal קבלו heads up.
מסתבר שאין דרך לגשת לתוכן ההערות דרך פונקציות של Google Sheets (אפילו לא ב-apps script)… :tired_face: עברתי דרך Excel.

פתחתי issue, אבל לא מצאתי איך לשייך אותו ל-milestone - נראה לי שאין לי הרשאה.

אגב - צריך להכניס את ההערות גם בגליון הישן (מה שמסומן כ״לא רלוונטי״).

@yuval_e

אדם

הוספתי גם בגליון הישן.
בכל אופן יש עוד עבודה על ההערות האלה (סינון, צנזור והגהה), נא לא לשים אותם באתר just yet. :smile: