אהלן,
רק בקטנה - לאחרונה “חשפו” את מסד הנתונים של נתוני פשיעה לפי ערים, בחתך של סוג העבירות (רכוש, רכב, סמים, חיי אדם, עברות מין ושוד). מי אחראי לזה, תשאלו? ובכן, אתם יכולים לנחש… התנועה לחופש המידע ושאול אמסטרדמסקי כמובן.
אחרי החגים שמח,
עידו
אהלן,
רק בקטנה - לאחרונה “חשפו” את מסד הנתונים של נתוני פשיעה לפי ערים, בחתך של סוג העבירות (רכוש, רכב, סמים, חיי אדם, עברות מין ושוד). מי אחראי לזה, תשאלו? ובכן, אתם יכולים לנחש… התנועה לחופש המידע ושאול אמסטרדמסקי כמובן.
אחרי החגים שמח,
עידו
מישהו יודע אם יש להם גם נתונים ברמת כתובת בתוך העיר? יכול להיות פרויקט מעניין בסגנון anyway למיפוי נקודות מועדות לפורענות
אין. זה היה כתוב בכתבה. המשטרה לא משחררת, אחרת איך נדע לאיזו שכונה (לא) להגר? @daonb פעם גלגל איתי בשיחה רעיון לאפשר לתושבים לדווח בעצמם על פשעים, וליצור את המפה אונליין באמצעות מידע במיקור המונים.
רוצה לעשות את זה? נשמע לי מגניב לגמרי
עידו
נראה לי שמיקור המונים לא אידיאלי למידע כזה, מטבע הדברים רוב האזרחים לא יודעים בדיוק מה קרה ואיפה ואם בכלל. לדעתי זה מסוג המקרים שהסדנא צריכה להפעיל לחץ לשחרור הנתונים, לפני שנוכל להגיע לשלב הפיתוח.
כנראה לא ראיתם את זה…
חלק מהמידע קיים ועל חלקו אני ממשיך לחרוק שיניים, לדעתי הבעיה היא דווקא איך לייצר מעורבות מהכלי ולא אדישות וניכור.
אחלה כתבה.
אלון
אבל ניר רצה מידע בחתך כתובת / שכונה. תסכים איתי שאת זה אין שם? (בכתבה בכלכליסט יש מידע לא רע אבל ברזולוציה של עיר בלבד).
לגבי חתך ברמת רחובות, המשטרה טוענת שיש בזה חשש לפגיעה בפרטיות כאשר היא מביאה את זה בצורה מרוכזת (זה מופיע כתשובה לבקשת המידע).
מה שכן, בצורה פרטנית ניתן להגיש בקשה לפי שם רחוב באתר המשטרה, ולקבל מידע בנוגע לאוסף של פרטי מידע (החל מכמה סוגי עבירות, דרך דוחות ועד פניות למוקד 100)
http://www.police.gov.il/MapSkifout.aspx?mid=67
אם הסדנא רוצה לשסות איזה בוט שיתחיל להגיש בקשות ויבדוק מתי האתר של המשטרה יפסיק למסור את המידע- זו אפשרות.
לגבי רזולוציה יותר כללית, אז בניגוד לאמסטרדמסקי, אלון אנתין קיבל בaskdata מידע שמחולק לפי אזורים סטטיסטים של משטרת ישראל ב68 הערים הגדולות (יש לי את הרשימה אם מישהו רוצה, סדרי הגודל של הפירוט הם: אופקים 7 אזורים, באר שבע 49 אזורים, ירושלים 183 אזורים, אם כי מהנתונים שהמשטרה שחררה קצת קשה להבין את הקשר הגיאוגרפי שלהם. לרוב יש אזור “ראשי” שבו ריכוז עיקר העבירות ואוסף של אזורים נוספים עם כמות נמוכה יותר של עבירות).
אגב אלון, לא לגמרי הבנתי למה במקום לשחרר את הנתונים, המשטרה עכשיו נתנה לך להגיש את הבקשה מחדש.
לגבי האדישות והניכור מול מעורבות, אני חושב שפשוט צריך לבשל יותר את עיבוד הנתונים כדי להוציא מהם דבר עם משמעות ולא רק סידור של עיירות הפשע בישראל. אני התחלתי ואני מתכון להמשיך לנסות לייצר מהנתונים ידע ביחס לקבוצות של רשויות לפי פרמטרים שונים. לדעתי צריך שהנתונים ברזולוציה גבוה יהיו זמינים לציבור, אבל שהפרסום שלהם לא יעשה ביחס לרשויות עצמן אלא אחרי ניתוח מאפיינים. לדוגמא, לפרסם שכיחות גבוה של פשיעה ביישובים מוסדיים (כפרי נוער למשל) לעומת שכיחות נמוכה ביישובים קהילתיים ולא להשוות את איתמר לעומת בית ברל או כנות.
בכל מקרה, הנתונים של אלון כבר מזמן מסודרים ומפורטים עשרות מונים על הכתבה של כלכליסט ולהבנתי גם מהנתונים הגולמיים של אמסטרדמסקי שלא ממש הצלחתי להבין מתוך הקבצים שהוא קישר בכתבה.
אני לא מקבל את הטיעון של המשטרה. בקלות היה אפשר לתרגם רחוב --> שכונה ולהעלים את הרזולוציה ה"פרטית". אבל ניחא… תודה רבה על ההסבר המפורט @zomerg
יש להם בעיה לזהות שמדובר בבקשות שונות בגלל שהנושא זהה.
לכן פתחתי שתי בקשות חדשות עם נושא חדש לגמרי.
אלון