לנסות?!
בין הקישורים של @Yogev, באר טוביה היא היחידה שמציינת את פרטי הגושים באתר (אתר דוט נט שיהיה קשה לגרד - כמו אתר רמ"י, הוא שובר את עקרון ה stateless שהרשת בנויה עליו)
רמה"ש (אתר קומפלוט) מחזיקה את הפרטים בקובץ DOC שצריך להוריד ולגרד. רמת גן (החברה לאוטומציה) גם ב DOC אבל פורמט אחר. ירוחם גם בפורמט משלה, דוקא PDF, מה יש?
מבדיקה מדגמית ברמה"ש, יש שוני גם בין ההודעות שמפרסמות באותו אתר. חלקן DOC, בפורמטים שונים, חלקן PDF שלפעמים הוא בכלל פקס מצולם.
סיכום ביניים: יש לכל ועדה שבדקנו אתר בפורמט שונה, והפרסומים בתוך האתר גם שונים אחד מהשני. יש 89 ועדות מקומיות ו- 31 מרחביות.
הסדנא מטבעה תמיד מנסה לפתור את בעיית הנגישות למידע מזוית הצרכן - גירודים, התאמות וכו’. רק לאחרונה התחילו בחשמבירים המובילים סימנים של שת"פ מצד היצרן, בעיקר משרד האוצר בפותחן התקציב ועכשיו גישושים מול הכנסת.
תב"ע פתוחה עובדת מול שפע יצרני מידע. אנחנו מגיעים כאן לקצה היכולת של גישת הצרכן, וצריכים להתחיל להניע שתוף פעולה עם היצרנים.
אני מציע את הצעדים הנ"ל:
-
כצעד ראשוני להוסיף לכל רשות רלבנטית קישור לדף הועדה המקומית, עם הסבר. אגב גם זה לא טריוויאלי - אתר רמה"ש למשל משתמש באותו URL לכל אחד מדפי התוכן שלו, מצג של טמטום שהוא כמעט בגדר אמנות.
-
להתחיל לגשת לרשויות שהביעו ענין בתב"ע פתוחה, כמו ישובי בקעת בית הכרם או ירוחם, ולנסות לגבש פתרון יחד איתן. אולי פרוטוקול מסוים. אני מודה שמציקים לי כאן שיקולים זרים: אני מכיר חברה מסוימת שקיבלה מענק מישראל דיגיטלית לבנות מוצר קוד פתוח לאתרי רשויות. אני מעריך שאם הם אכן יגיעו למוצר הוא יהיה ברמה סבירה. קשה לי להצדיק השקעת זמן שלי או מתנדבים אחרים כדי לממש אותו דבר.
למי שהגיע עד כאן, אנצל ההזדמנות לטרחן שוב על ההבדל בין פתרון שיעבוד עכשיו לפתרון שיעבוד גם עוד שנתיים. ספציפית פה: קל לגרד כמה עמודים ולקבל פירגון מהחבר’ה. ממש קשה לבנות את זה בצורה שעוד שנתיים הקוד ממשיך לעבוד בלי שמתחזקים אותו בלי הרף.