רשויות חדשות בתב"ע פתוחה

מתנדבי תב"ע פתוחה עדיין עובדים על שיפורים בתהליך הקמת אתרים ובייבוא מפות הגושים החדשות של מפ"י. בינתיים מור העלה כמה רשויות חדשות לפי בקשות שהצטברו בתקופה האחרונה וטרום שחרור מפות הגושים.

בין הרשויות החדשות: לוד, רמלה, ראש העין, מצפה רמון, ושפרעם.

בברכת המיפוי העממי, עלו והצליחו.

לייק 1

אזיה יופי!
אנחנו מעבירים הדרכה השבוע במ.מ. נחף לראשי המועצות באשכול בקעת בית כרם
https://he.wikipedia.org/wiki/אשכול_ישובי_בית_הכרם.
יהיה ממש מגניב אם נוכל להראות אתר למ.מ. נחף.

17-01-07 20:25 GMT+02:00 niryariv info@hasadna.org.il:

אין בעיה.

@shevy - http://nahef.opentaba.info

@shevy מזכיר, למקרה שזה משתלב בהדרכה, שישנה האפשרות לקבל התראות במייל לכל הישוב או לגוש שמעניין את הגולש/ת (ע"ע הציפור הקטנה).

מדליק! תודה רבה!

כמובן!

@niryariv ניסית כבר להכניס מועצה אזורית כלשהי למאגר? ומה לגבי רשויות בתחומי איו"ש?
לגבי מועצה אזורית, יש לי הצעה - באר טוביה (ועל הדרך תוסיף גם את קריית מלאכי)
לגבי איו"ש - אריאל ומ.א. בנימין

@Yogev קיבלת (חוץ מאריאל, שיש בעיה עם המפה שלה)

תודה רבה!

שלשום אמנון (מלגאי תוכנית אברט) ואני קיימנו הדרכה במ.מ. נחף בה נכחו גם נציגי רשויות נוספות מהאזור.
במסגרת המפגש הצגנו את האתרים השונים של הסדנא, ואת תב"ע פתוחה. היה ממש נחמד לראות איך הם נדלקו כשראו שיש אתר תב"ע פתוחה לנחף וזיהו תוכניות שקורות שם בימים אלה.

דיר אל אסאד רצו לדעת אם יוכלו גם :slight_smile:

פידבק שעלה (לא לראשונה) הוא שהיה מועיל במיוחד אם היה מידע על מה שקורה בוועדות המחוזיות והמקומיות - במיוחד שהיום כל כך הרבה סמכויות נמצאות שם. דיברנו על זה בעבר, ועל הקושי שנובע מכך שהמידע מתפרסם במקומות שונים ובפורמטים שונים, ולעיתים לא מתפרסם כלל. בכל זאת, אני שמה את זה כאן. אולי למישהו יהיו רעיונות איך לקדם את הענין.

צריך לפתח מטודולוגיה לגירוד של אתרי הועדות המקומיות. יש סה"כ 3-4 חברות שמפתחות אותם ויש 70-80 אתרים כאלה (שמיפינו בעבר). לדעתי זה עניין של זמן וחשיבה (וכסף?) ואין מאחורי זה מורכבות טכנולוגית מבחינת איסוף המידע. השאלה היא השילוב בתוך האתרים.
זה יכול להיות גם בסיס לאיסוף נתונים של בקשות להיתרים, רק שצריך לחשוב על דרך סבירה להנגיש את זה אחרת האתר יוצף בעדכונים, במיוחד ברשויות הגדולות. אבל לגבי היתרים לא יהיה מנוס מלדרוש רזולוציה של חלקות, אחרת זה יהיה סתם סלט (לדעתי)
מנסיוני עם האתר של רמת השרון - אין את הבעיה של קישורים כמו שיש באתר של מבא"ת - הכתובות של הקבצים קבועות

@Yogev תוכל לשים קישורים לכמה אתרי ועדות כאלה? אגב הבעיה של מבא"ת כנראה נפתרה עם פרישתו של המנמ"ר הבעייתי שהיה שם.

נפתרה הבעיה? אפשר לייצר קישורים לקבצים של התוכניות במבא"ת?
קישור לפרסומי התכנון והבניה ברמת גן: https://handasa.ramat-gan.muni.il/Pages/פרסומי-תכנון-ובניה.aspx
פרסומי התכנון והבניה של רמת השרון: http://147.236.237.225/ramhash/
פרסומי התכנון והבניה של ירוחם (שונה מהשאר): http://www.yeruham.co.il/DesignAndConstruction/Pages/Tfasim.aspx
באר טוביה - http://btv.bartech-net.co.il/SearchPublicationResults.aspx

@shevy :
http://diralasad.opentaba.info
(יש שם שני גושים בעייתיים, כנראה בעיה במפה - בודקים)

@Yogev
נבדוק, תודה

לייק 1

אם יש 3-4 חברות אז אולי יש גם רק 3-4 פורמטים? מה דעתכם לנסות פיילוט קטן ?

גם אם יש 7-8 פורמטים, זה עדיין שווה לנסות. מה דעתך @niryariv?

לנסות?!

בין הקישורים של @Yogev, באר טוביה היא היחידה שמציינת את פרטי הגושים באתר (אתר דוט נט שיהיה קשה לגרד - כמו אתר רמ"י, הוא שובר את עקרון ה stateless שהרשת בנויה עליו)

רמה"ש (אתר קומפלוט) מחזיקה את הפרטים בקובץ DOC שצריך להוריד ולגרד. רמת גן (החברה לאוטומציה) גם ב DOC אבל פורמט אחר. ירוחם גם בפורמט משלה, דוקא PDF, מה יש?

מבדיקה מדגמית ברמה"ש, יש שוני גם בין ההודעות שמפרסמות באותו אתר. חלקן DOC, בפורמטים שונים, חלקן PDF שלפעמים הוא בכלל פקס מצולם.

סיכום ביניים: יש לכל ועדה שבדקנו אתר בפורמט שונה, והפרסומים בתוך האתר גם שונים אחד מהשני. יש 89 ועדות מקומיות ו- 31 מרחביות.

הסדנא מטבעה תמיד מנסה לפתור את בעיית הנגישות למידע מזוית הצרכן - גירודים, התאמות וכו’. רק לאחרונה התחילו בחשמבירים המובילים סימנים של שת"פ מצד היצרן, בעיקר משרד האוצר בפותחן התקציב ועכשיו גישושים מול הכנסת.

תב"ע פתוחה עובדת מול שפע יצרני מידע. אנחנו מגיעים כאן לקצה היכולת של גישת הצרכן, וצריכים להתחיל להניע שתוף פעולה עם היצרנים.

אני מציע את הצעדים הנ"ל:

  1. כצעד ראשוני להוסיף לכל רשות רלבנטית קישור לדף הועדה המקומית, עם הסבר. אגב גם זה לא טריוויאלי - אתר רמה"ש למשל משתמש באותו URL לכל אחד מדפי התוכן שלו, מצג של טמטום שהוא כמעט בגדר אמנות.

  2. להתחיל לגשת לרשויות שהביעו ענין בתב"ע פתוחה, כמו ישובי בקעת בית הכרם או ירוחם, ולנסות לגבש פתרון יחד איתן. אולי פרוטוקול מסוים. אני מודה שמציקים לי כאן שיקולים זרים: אני מכיר חברה מסוימת שקיבלה מענק מישראל דיגיטלית לבנות מוצר קוד פתוח לאתרי רשויות. אני מעריך שאם הם אכן יגיעו למוצר הוא יהיה ברמה סבירה. קשה לי להצדיק השקעת זמן שלי או מתנדבים אחרים כדי לממש אותו דבר.

למי שהגיע עד כאן, אנצל ההזדמנות לטרחן שוב על ההבדל בין פתרון שיעבוד עכשיו לפתרון שיעבוד גם עוד שנתיים. ספציפית פה: קל לגרד כמה עמודים ולקבל פירגון מהחבר’ה. ממש קשה לבנות את זה בצורה שעוד שנתיים הקוד ממשיך לעבוד בלי שמתחזקים אותו בלי הרף.

2 לייקים

לייק 1

@niryariv יש סיכוי שאתה מאתר את הקובץ שהכנו בזמנו עם רשימת כל הועדות? יש שם קישור לאתרים שלהן ואפשר לעדכן אותו בהתאם. מה שנזדקק לו זה הגדרה של “דירוג” האתרים לפי הקריטריונים שהתייחסת אליהם (ונוספים אם יש) בנוגע ליכולת לגרד נתונים (האם יש כתובת משתנה לאתר וכו’)

נראה לי שיש כאן בעיה של סקלביליות. אולי ננסה לעבוד עם מטה הדיור הלאומי ואז נהרוג את כל הציפורים במכה אחת?