שלומות,
בעקבות ההצעה של שקד וארדן, מעניין כמה כסף הכניסו לפייסבוק הסטטוסים של שני אלה ובכלל.
@yotammanor @alex יש לנו דרך להעריך?
בני
שלומות,
בעקבות ההצעה של שקד וארדן, מעניין כמה כסף הכניסו לפייסבוק הסטטוסים של שני אלה ובכלל.
@yotammanor @alex יש לנו דרך להעריך?
בני
שלום שלום.
למיטב ידיעתי ובדיקתי האחרונה, פייסבוק לא משחררים מידע כזה ב-API.
אני כן יכול להעריך שסטטוס
http://kikar.org/status_permalink/207139259326193_1218102384896537/ שקיבל
כ-1300 לייקים, נניח שכמות החשיפה היא פי 10 (שזה הרבה), ושכולה ממומנת ולא
אורגנית בכלל (שזה לא סביר), העלות של קידום ל-13000 צופים לפוסט הוא באיזור
של 100-200 ש"ח (ואל תתפוס אותי במילה, זה גם נתון שהם לא מפרסמים והוא תלוי
בכל מיני גרומים)
יותם
2016-07-05 16:48 GMT+03:00 daonb info@hasadna.org.il:
באמת נשמע שיותר מעניין לדעת כמה כסף שילמו הח"כים לפייסבוק - ובאופן כללי מדוע ח"כים שמתנגדים בחריפות לרשת החברתית אינם סוגרים את חשבונם ברשת לאות מחאה.
בקובץ האקסל מהבלוג של תומר אביטל יש רק 3 איזכורים למילה פייסבוק בתקציב הוצאות הח"כים על קשר עם הציבור- וכנראה שלשרים יש תקציבים נוספים שניתן להוציא על כך.
אולי ניתן לבקש בקשה לחופש המידע ממשרד המשפטים ומהמשרד לביטחון פנים - ובמסגרתה לברר כמה כסף בדיוק שילמו המשרדים הללו לפייסבוק מאז כניסתם של השרים הנוכחיים לתפקידם.
(ניתן להניח שבמסגרת הוצאות היח"צ - משרדי היח"צ מבצעים את הרכישות מפייסבוק עצמה (גם לא ברור לי אם הסעיף עם הכותרת “פייסבוק” הוא עבור תשלום לפייסבוק או עבור משרד שמתחזק את הדף של הח"כ/השר))
הדרך לדעת כמה כסף הכניסו חברי הכנסת לפייסבוק היא לנבור בהוצאות קשר עם הבוחר שלהם. לצורך השלמת התמונה צריך לבקש את ההוצאות של לשכות השרים השונים מול פייסבוק.
לגבי חברי הכנסת, מכיוון שאני עושה את ניתוח הנתונים עבור תומר אביטל, אני יכול להגיד שב-2015 ההוצאות שלהם היו די גבוהות ביחס לשאר ההוצאות בתקציב קשר עם הבוחר (מעל 15%). תומר עדיין לא פירסם את המידע ולכן אני לא יכול לנקוב במספרים שלמים (מה גם שלא קיבלנו את כל המידע, חסר פירוט על חלקם).
לגבי השרים - היות והמשרדים משחררים מידע על ההתקשרויות שלהם כבר רבעון שני ברציפות, שווה לבדוק עם צוות מפתח התקציב האם המידע הזה זמין עבור משרדים שכבר פרסמו. (לצורך ייחוס וזיהוי אפשרי של קוד הספק, אפשר לבדוק כבר שני רבעונים בתקציב של הטלויזיה החינוכית שמפרסמת מידע איכותי על ההתקשרויות שלה)
אני מפרסם בימים הקרובים את המספרים
תודה ליוגב!
אגב אני גם מחכה לניתוח של יותם מנור להבין כמה זה עזר להם
בתאריך 6 ביולי 2016 בשעה 10:44, מאת daonb info@hasadna.org.il:
יש לנו מידע לגבי קידום פוסטים בפייסבוק של משרדי הממשלה השונים (באמצעות לפ"מ, אני מניח שיש עוד קמפיינם של יח"צ שהכסף בסוף מגיע לפייסבוק)
עמודה אחת היא של ריכוז ההוצאות והשניה כוללת פירוט רלבנטי. מתנצל מראש שזה מהפיבוט ולא מקור.