יש בקהל חובבי אופניים ו*אופן*-דאטה? (...see what I did there?)

אהלן חבר’ה,

בעוד שבועיים נוחת בארץ גיק של מידע פתוח, Matias Kalwill שמו. הוא יהיה בארץ 10 ימים בערך.
מתיאס בנה את http://www.bikestorming.com/ - אפליקציה לפיתוח קהילת רוכבי אופניים.

הוא הציע שננסה לארגן אירוע שמטרתו להכניס את תל אביב לאפליקציה, כמובן באמצעות כל מיני datasets פתוחים.

חשבתי שלפני שאשקיע מאמץ בלעזור לו בארגון של משהו כזה: יש בקהל אנשים שאירוע כזה מעניין אותם? אם מישהו מכיר אנשים מחוץ לסדנא שיהיו מעוניינים, אתם יכולים לשלוח לי גם בפרטי.

וגם: תודה ל- @morchickit שכמובן עשתה את החיבור :smile:

עידו

אתה צוחק? אלוף ישראל לשעבר חבר בסדנה…אני גם אשמח להצטרף. אם תפתח אירוע בפייסבוק אזמין גיקים מחוץ לקהילה שלנו.

טוב, מה אני יודע מהחיים שלי :slight_smile:

אחלה. אז אני מבין שיש התעניינות?.. אני אתחיל לקדם זאת מול מתיאס.

תודה חבר’ה!

עידו

2015-03-04 11:48 GMT+02:00 אבנר קנטור info@hasadna.org.il:

המליצו לי לפרסום פה

פיקסי Fixie & SS city bike Israel

היי,

טוב - אז מתיאס הודיע לי שהוא דוחה את הביקור שלו בארץ בינתיים בגלל בעיות טכניות. הוא יגיע בסביבות אפריל, ואז אנג’ס לכם שוב. 'צטער!

סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא,
סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא, סדנא,

https://www.safa-ivrit.org/dikduk/aend.php

“שמות שהתגלגלו לעברית מן הארמית והמשמשים בצורת נקבה, כגון דוגמה, נכתבים בה’
בסופם. דוגמות נוספות: סדנה, טבלה, פסקה, עסקה, קופסה, גרסה. הוא הדין בשמות
כגון משכנתה, אסמכתה, אתנחתה, בדותה. יוצא מן הכלל כתיב המילה סבתא”.
יש לציין, שההחלטה הזאת חלה רק על מילים כלליות ולא על שמות פרטיים, המוסיפים
להכתב בא’:

שמות ◄טעמי המקרא (אתנחתא, דרגא, טיפחא, מירכא, פשטא)
שמות חיבורים (גמרא, מכילתא, תוספתא)
שמות פיוטים (קדושתא, שבעתא)

2015-03-06 9:40 GMT+02:00 Benny Daon info@hasadna.org.il:

הי , בין היתר אני חבר בוועד המנהל של “ישראל בשביל האופניים” שמקדמת תחבורת אופניים, שבילי אופניים ותרבות אופניים. באופן כללי באופניים יש 3-4 קהילות - רוכבי יוממות וסידורים בעיר, רוכבי ספורט - כביש ורוכבי שטח (יש חפיפה מסויימת בין הקהילות אבל יש גם צרכים נפרדים)

לפני כמה חודשים פנינו אל יישום אחר, ride the city (RDC) בנסיון לשתף פעולה, ושדרגנו את הנתונים באתר OSM בנוגע לשבילי אופניים בגוש דן (בין רחובות בדרום לבין כפר סבא בצפון). כולל הוספת שבילים רבים שלא היו קיימים, נתונים לגבי השבילים (שביל חד כיווני או דו כיווני, מעורב או נפרד מתנועת הולכי רגל, סוג התשתית של השביל ועוד) וחיבור השבילים למפה (יש צורך לחבר את השביל כך שהקודוקודים של הקו שלו יגעו בקו של כבישים כדי לאפשר התחשבות בקו לצרכי ניווט)

בקשות :
א. יש לנו מפה בשיתוף RDC שמאפשרת ניווט בגוש דן באופניים - מכניסים שתי נקודות ומקבלים נתיב הכי בטוח\ מהיר - אשמח אם תכירו ואם יש הערות

ב. לא את כל השבילים אנחנו מכירים (לדוגמה חסרים שבילים בדרום תל אביב, בהוד השרון ובפתח תקווה). הכנו ממשק לעדכון שבילים כאלה. (הכי טוב אם תעלו גם תמונות ותנו פרטי קשר - אנחנו צריכים לוודא שהנתונים על השבילים באמת אמינים (לדוגמה לא שבילים שעומדים בניגוד לתקן משרד התחבורה)

ג. היישום שהוזכר כאן נשמע מעניין מאד. נראה שהוא מכיל היבטים שלא קיימים בRDC. בנוסף השת"פ עם RDC מתנהל בצורה איטית מאד ולא ברור מתי ואיך זה יהיה יישים כ יישום בסלולר מעבר למפה באינטרנט. אשמח לכן להבין עוד על bikestorming - אשמח לשמוע עוד פרטים דרך המייל. אפשר גם ליצור קשר דרך ישראל בשביל אופניים.

תודה דרור

אגב, אשמח להעביר הדרכה קצרה למי שרוצה על עריכת מפות OSM והוספת פי’צרים הקשורים לתחבורת אופניים (לדוגמה ההבדל בין שביל אופניים לבין נתיב אופניים) ועל היבטים אחרים הנוגעים לעירוניות מתחדשת (כמו שבילי הליכה, מהירות תנועה , פארקים ועוד).