עדכון אמצע השבוע מצוות הסדנא [17-22.5]

שלום לסדנאים,

מקווה שהעברתם את החג בנעימים. שלי היה מדברי ומאובק, ועל כן העידכון השבועי המאוחר.

האקתון האקתון האקתון! לא נרשמתם? הירשמו. לא שיתפתם? שתפו
לכל הפרטים בקרו באתר

  1. יש לנו מאגר ממשלתי ראשון שנפתח לקראת האירוע! מאגר מגניב ממש של הביטוח הלאומי המכיל נתונים על התפלגות מקבלי קצבאות רווחה שונות לפי ישובים. מדובר במאגר הזה שמסתתר מאחורי מערכת השאילתות הזאת.
  2. בנוסף חברינו מ- BreezoMeter משתפים את מאגר נתוני איכות אוויר שלהם ויגיעו להדריך את המשתתפים.
  3. מתארגנת קבוצה שעובדת על תצוגה לנתוני מחירי המזון. כבר עובדים על ה-UX. רוצים להצטרף? הירשמו וציינו זאת בהיערות.

עוד הפתעות בדרך ועוד מאגרים שנעבוד איתם. אם נרשמתם תקבלו את כל העדכונים למייל (=> אם לא נרשמתם, לא תקבלו)

  1. אם שמתם לב Civic Hack Day מורכב משני ארועים: (1) סופ"ש האקתון (2) ארוע “דמוקרטיה זה סטרטאפ” של הסדנא יחד עם גוגל ביום ה’ שלאחר מכן ב-11.6, בו נציג את תוצרי ההאקתון ונפגוש פוליטיקאים, עובד ציבור ויזמים המקדמים מידע פתוח. הפרטים ב-event. יש להירשם בנפרד.

אז שנסו מותניים, עדכנו את כל חברי הצוות, לייקקו-שתפו-הפיצו ומלאו את ה-trello-ים וה-huboard-ים שלכם מלוא הטנא משימות.

המשך שבוע ממוזג,
מצוות הסדנא

היי, אני זה שהתחיל לעבוד על פרוייקט “מכולת פתוחה”.
התחלתי לגבש קצת use cases לשימושים במאגר ואני מקווה להציג mockups בהזנקה של ההאקתון.

נתראה שם,
אסף.

יש סיכוי שהם יבואו בעצמם וידברו איתנו על ה API שלהם? נראה לי שאחד הדברים המעניינים שיכולים לקרות כאן בפורום זה שמפתחי API יקבלו משוב על הממשק שלהם.

כפי שכתבתי " ויגיעו להדריך את המשתתפים"

רק שהדרכה בהאקתון היא לא הדרך היעילה לדון על API.

אני נכנסתי להסתכל על ה API וכבר ברפרוף ראשוני יש לי כמה הערות שהייתי שמח להעיר לחברים. ההצעה שלך היא שאחכה עד ההדרכה בהאקתון מבאסת כי לא בטוח שאגיע להאקתון וגם אם אגיע, לא בטוח שיהיה לי זמן להדרכה.

ובכלל, אם הם חברים שלנו ורוצים לחלוק איתנו את ה API שלהם, שירשמו לפורום ויציגו אותו. לטעמי, את (ואף אחד אחר) לא צריכה לתפקד כפרוקסי ולהפיץ את העניינים של כל מיני ארחי-פרחי בפורום, בעיקר אם מדובר בחברות מסחריות.

אני מעוניין לעבוד על הנושא של משרד החקלאות - מחירי פירות וירקות והיצוא לחו"ל

אשמח אם יצטרפו ליוזמה וקצת הכוונה ממי בדיוק לבקש את הקבצים על הנתונים לנושא

בנוגע לנושא משרד החקלאות יש את מומנה חוק חופש המידע
http://www.moag.gov.il/agri/services/law_freedom_of_information/
בעבר פניתי אליהם לנתונים וקבלתי אותם
בנוגעי למחירי פירות וירקות יש באתר משרד החקלאות גישה אליהם בהקשר לשוק המקומי
http://www.moag.gov.il/agri/services/maagarey_meyda/prices.htm
ופה יש נתונים בנוגע לייצוא
http://www.moag.gov.il/agri/yhidotmisrad/research_economy_strategy/