היה לנו יופי של האקתון ומשתתפינו העיקריים קיבלו ממני מייל, והנה הוא גם כאן:
היי לכולםן,
אז היה לנו יופי של האקתון, באמת! סיכום קצר של מה שהיה לנו, לטובת אלו מאיתנו (רובנו) שלא הגיעו למפגש הסיכום - ו- ספוילר: קביעת פגישת פרויקט ב20:00 במהלך מפגש הפיתוח הערב (שני).
אז מה היה לנו:
קודם כל, משימת טיוב הנתונים - חיבור בין סעיפים תקציביים ישנים וחדשים, שיאפשר לנו לתת זווית היסטורית מדויקת יותר, כמעט הסתיימה. יונתן ריכז את הנושא, ועבדו איתו, באופן קבוע או לפרקים, הדס, רחל, יובל, יודית וגם אני (גל). מה שנשאר לנו לעשות זה להריץ בדיקות אוטומטיות כדי לוודא שאין בעיות, ואחרי שנראה שישנן בעיות (כי, נו, החיים), לתקן אותן - ולהתחיל למצוא את התכנים הבאים שלא מוצגים אצלנו באופן מהימן. אנחנו עוד לא יודעים מהם, אבל אינדוקציה בסיסית תגלה שהם בטוח קיימים.
אורי עשה עבודה מדהימה במימוש מערכת החיפוש המורכב וההתמצאות באתר. אני לא יודעת להשתמש במונחים טכניים, אז סלחו לי על היעדר ההרחבה, אבל ראיתי את זה בסביבת הפיתוח וזה מהמם. יעלה בגרסה הבאה של האתר באינטרנט הקרוב למקום מגוריכם.
אני והדר, מעצבת נהדרת שהגיעה אלינו לראשונה בהאקתון, התחלנו לאפיין (והיא - לעצב) את האופן בו אנחנו מציגים את ההעברות התקציביות מבחינה תוכנית. את הניוזלטר פחות או יותר סיימנו, כאשר אנחנו ממשיכות לעבוד על עמוד ההעברות ומשם העולם או משהו כזה. העלינו רעיון להכין שאלון ליוזרים המועדפים עלינו (חברות כנסת, עיתונאים, אקטיביסטיות, אקדמאים וכו), בו ננסה להבין מה משתמשינו רוצים לראות, ומה הכי חשוב להם על מנת לעבוד ולייצר אג’נדה, אז זה גם צפוי לקרות, מתישהו. נסו לחשוב כולכם על משתמשים פוטנציאליים שתרצו לכתב. אני חושבת שאנחנו מתקרבים לשלב שכדאי להתחיל להיות בו בקשר עם בטא יוזרס.
רחל, דרור וברוכי התחילו לחקור את נושא הכנסות המדינה, אליו אנחנו לא באמת מתייחסים כרגע, ומתחילים לייצר תוכנית עבודה. זה מגניב מאוד.
היה במייל הזה הרבה ניים דרופינג, ומעבר לזה שמגיע לכולם קרדיט על עבודה נהדרת, זה גם אקט מניפולטיבי מעט שמטרתו להבהיר למה חשוב להגיע למפגש הפיתוח היום. הצוות התרחב מאוד לאחרונה, ובסופו של דבר, כולם יודעים מיהם אדם ומושון, הרוב יודעים מי אני, אבל לא מכירים אחד את השני. מעבר לכך שנחמד להכיר את האנשים איתם עובדים, יש פה אינטרס לפרויקט שתכירו ביניכם, כי יכול מאוד להיות שהאדם שאתם מחפשים לאיזה שטיק שלא יודעים מה לעשות איתו, הוא בדיוק האדם בצד השני של הפרויקט - ואתם בכלל לא מודעים לזה. היכרות והסבר אישי של כל אחד על הדברים עליהם עובדים תאפשר להקים תתי-צוותים לתתי פרויקטים. הפרויקט הזה הולך וגדל, והידע צריך להתפזר בין כולנו. פלוס, אנחנו רוצים להיות מוכנים ככל האפשר לדיונים על תקציב 2015, שהולכים ומתקרבים.
בתגובה למייל, אדם הוסיף: "ועוד קצת ניימדרופינג:
- יעל עבדה על טבלת התמיכות (אם כי הלכתי מוקדם ולא ראיתי איך יצא)
- סער, עומר (ועוד מישהו ששכחתי את שמו) עבדו על נושא התקשרויות המדינה עם ספקים ונראה שהם התקדמו יפה.
"כולם בבקשה בבקשה תירשמו לפורום שלנו ותסמנו ״צופה״ (או לפחות ״במעקב״):
http://forum.hasadna.org.il/c/5-category/13-category
כך נוכל לנהל את הדיונים באוויר הפתוח ולא במיילים".
ועכשיו לפרקטיקה:
הערב בשעה 20:00 ניפגש בחדר הקטן של קמפוס גוגל (למתנדבים שלא היו במפגשי פיתוח לפני כן: מדי יום שני הסדנא עורכת מפגש פיתוח החל בשעה 18:00, בקמפוס גוגל (מגדל אלקטרה - יגאל אלון 98, קומה 34). נכיר אחד את השנייה ונבנה תוכנית עבודה יחד.