שלום לכולם
במסגרת פרוייקט בשנקר
אני צריכה עזרה באיסוף נתונים על זיהום האוויר והתחלואה במפרץ חיפה והקריות
כל מידע יתקבל בברכה
תודה רבה
אורי 
רק שיהיה ברור, מדובר בסטודנטים שלי מה שאומר שכולכם מיד מאוד רוצים לעזור להם(!)
הם מנסים להגיע למצב בו ניתן יהיה להציג את הנתונים על מפה ורוצים הפניות למידע רשמי שדרכו ניתן לבחון את הפרשיה המדוברת בצורה גיאוגרפית. אני יודע שיש פה לא מעט אנשים שמידע סביבתי וגיאוגרפי אינו זר להם כך שאשמח אם תוכלו לעזור להפנות את אורי וחגי למידע. סתם לדוגמה:
במסמך הזה שפרסם המשרד לאיכות הסביבה מופיע פירוט של רב של נתונים אך כולם מעובדים ולא בפורמט טבלאי נוח לעיבוד (זה הוא מיודענו הPDF). גם הפורמט הטבלאי המפורט אותו משחרר המשרד אינו מגיע לרזולוציה של המדדים המעובדים שמוצגים ב-PDF שלמעלה. השאלה היא האם מישהו מכם ראה מידע ברזולוציה גבוהה יותר והאם המידע אכן נגיש איפשהו בפורמט נוח לעיבוד. אם לא נשמח להפניות כיצד ניתן להשיג את המידע.
בתודה,
הצוות
מוזמן ליצור עימי קשר (ישכתובת מייל בחשבון) ואפנה אותך למגוון אנשים שיכולים לתת לך מידע מקיף
גילה
מוזמן ליצור עימי קשר (ישכתובת מייל בחשבון) ואפנה אותך למגוון אנשים שיכולים לתת לך מידע מקיף
גילה
יש את העמוד הזה שאמור להתעדכן כל חצי שעה עם נתוני אמת, או לפחות זה מה שהכותרת שלו אומרת (בלי לציין את התאריך והשעה כמובן). אפשר להריץ סקריפט שדגם כל חצי שעה את העמוד ושומר את הנתונים במסד נתונים.
חוץ מזה יש את @shaief שפיתח את חשמבירום איכות האוויר בכיתה ובטוח יש לו מה להוסיף.
החבר’ה מאחורי http://breezometer.com/ הם ישראלים.
בהחלט יכול להיות שיש להם אינטרס לשתף בנתונים שלהם תמורת קרדיט - נדמה לי שהם מודדים בחיפה.
עידו
המון תודה חברים, יש פה אחלה הצעות.
אני יודע שאורי וחגי גם מנסים להצליב את המידע הסביבתי עם מידע על מקרי התחלואה (סרטן/ריאות) ולנסות לבחון את הטענות בדבר הקורלציה. יש למישהו מושג אם המידע הזה קיים? האם ניתן להשיג אותו? לאסוף אותו? או שלמעשה מדובר בעניין שמתנגש עם פרטיות התושבים וכו׳…
אורי וחגי, מכאן תמשיכו את הדיון אתם 
עזרה במציאת נתונים על הזיהום והתחלואה במפרץ חיפה
שלום יש עבודת MA של איה לביא שהיום ממשכיה את המחקר(אני חושב)
אומנם עבודה MA עוסקת באזור המרכז אבל שם יש ממש מיקום של נבדקים כך שאולי זה אומר שיש אפשרות לקבל נתונים
http://www.geog.bgu.ac.il/library/-עבודה שלה נתנת להורדה באתר הבא
אתר של שי אפרתי ותום גוריון.
נעשה במסגרת קורס “הכיתה” של הסדנא.
כן, אבל האתר בבניה בינתיים. אבל שי ותום יוכלו לייעץ 
ויש גם רעיון שלי ששי יעץ לי שיחכה לקמפיין המתאים .
אפשר בקלות למדוד ולהנגיש.
מספיק לקנות חיישן ( air egg) 250₪ שיהיה בכל בית,
ואפשר לאסוף את המדידות מהאתר.
http://kuterless.org.il/labs/coplay/52/details/
בתאריך 8 במאי 2015 13:33, “idoivri” info@hasadna.org.il כתב:
מושון , מסמכים מרשימים מאד של המשרד להגנת הסביבה, תודה!
יש כמובן את שני קבצי האקסל המפל"ס , שמביאים מידע על פליטות מפעלים בצורה מפורטת. כך גם אפשר להתייחס לפליטות של מפעלים שהם לא באופן רשמי בחיפה כמו חוד פלדה לדוגמה.
נתונים על בריאות התושבים לפי עיר בשנים 2005-09 אפשר למצוא בפרופיל בריאותי-חברתי של יישובים יש נתונים לפני נפה וגם נתוני לפי יישוב , חלק מהנתונים מנורמלים לגיל. הרוב נמצא במסמכי PDF
כדאי לשים לב שגם זיהום האוויר באיזור גוש דן גבוה וגם התחלואה בסרטן, כך שזה יכול למסך על עודף תחלואה בחיפה.
כמה הערות.
1.
שימו לב להערה בסוף עמוד 23 של מסמך המשרד להגנת הסביבה
החלקיקים הנשימים העדינים הינם בעלי שונות גבוהה הן בזמן והן במרחב מבחינת ריכוזם והרכבם הכימי. מאחר ולחלקיקים אלו ישנה תרומה הן אנטרופוגנית והן טבעית, הם עשויים להכיל שילוב של חומרים ממקורות טבעיים (למשל אבק מינרולוגי מקרקעות) אשר על גבם נספחים מזהמים המכילים מתכות, חומרים אורגנים, אמוניה, סולפטים ניטרטים ועוד. במקביל יתכנו חלקיקים המכילים רק מזהמים אנטרופוגנים כגון פחמן שחור הנפלט בתהליכי שריפה של דלקים וביומסה
כלומר זה שמודדים חלקיקים נשימים זה נחמד אבל לאו דווקא שחלקיקים נשימים עדינים ממקור תעשייה דומים לחלקיקים שמקורם במדבר.
2 אחת הבעיות באיזור חיפה היא סינרגיה של פליטות אולי כל פליטה לבדה עומדת בערכי הסף אבל אחרי שהגוף הותקף על ידי חלקיקים או אוזון הוא יותר רגיש למזהמים אחרים.
-
אמינות הדיווחים והניטור - ראו דוח מבקר החדש והכתבות המתפרסמות
-
כדאי לנסות להצליב את הנתונים של הזיהום עם כיווני הרוח. לדגומה אפשר לראות עודף תחלואה בסרטן בקריות יותר מאשר בחיפה או בטבעון.
-
היבטים נוספים מופיעים בערך באקו ויקי על זיהום אוויר בחיפה- לדוגמה נושא של זיהום במתכות כבדות וכן זיהום שעולה במעלה שרשרת המזון - כמו כספית.
מסמכי גוגל דוקס שלי בפורט דוקס
- מסמך לפי נתוני משרד הבריאות 2014 של נתוני תחלואה 2009-5 בחיפה
https://drive.google.com/file/d/0B6ixvTVhWr1YdWVGa3BYQm5xQU1XZVotUC1tOUdGdVdTSDVz/view?usp=sharing
זה מצויין דרור, תודה.
אני בטוח שאורי וחגי יעדכנו אותנו בהמשך העבודה שלהם.
(גאה בסדנא על המענה המדהים הזה)
תודה רבה לכולם !
באשר לנתוני איכות אוויר נסה לבדוק עם איגוד הערים לאיכות הסביבה בחיפה אשר מפעילים את מערך הניטור (הנייח והנייד) מה יכולים לשחרר לכם. עם זאת, צריך לזכור שהמדידות מתייחסות רק לחלק מהמזהמים האפשריים.
בהיבט נתוני התחלואה הדברים הרבה יותר מורכבים ונחלקים בין הרבה גופים. מציע לבדוק עם קופות החולים שיש להן אינטרס לשתף פעולה בעניין.
בשיחה אחרת off-פורום, החבר’ה מהבריזומטר אמרו שיש להם API:
הם ישמחו אם נשתמש בו (עוד לא ממש הסתכלתי לעומק; עוד מתאושש מברלין - אבל נראה רלוונטי למדיי במבט חטוף).