דוח פגישה עם עירית תל אביב

שלום,

טל צפריר ואני ייצגנו היום את תב״ע פתוחה במפגש עם עירית תל אביב, שבו השתתפו מספר בעלי תפקידים בתחום התיכנון העירוני והנגשת המידע, בהנהגת אודי כרמלי, סגן מנהל אגף תכנון העיר.

אני אתן כאן דוח קצר וטל, שאירגן את הפגישה בהשקעה רבה, יתקן אותי ויפרט כראות עיניו.

ההתרשמות שלי מהתל אביבים חיובית ביותר. למרות שהם התרשמו מהאתר שלנו כדי פשוט ובסיסי, הם מיד מנו כל מיני תכונות שיש אצלנו ועדיין לא באתר העירוני שלהם - שיש לציין שהוא עולה בהרבה על אתרי ה GIS הסטנדרטים בעיריות בארץ.

כרשות מובילה, יש להם מהלכים במשרד הפנים והם הבטיחו לסייע לנו בעבודה מול מבא״ת. מסתבר שהנתונים כבר עכשיו נגישים ב XML לכל מיני גורמים ממשלתיים ופרטיים, אבל לא לנו.

אגב אם אנחנו פותרים את הבעיה מול מבא״ת אז גם נפתר כל נושא גירוד הנתונים מרמ״י, ואין לנו בעיה להרים אתר לתל אביב.

הם גם מיד הבינו את הפוטנציאל של תב״ע פתוחה כפתרון לרשויות שלא יכולות להרשות לעצמן אתר GIS ברשת - אבל למרבה הצער אין להם השפעה על מפ״י.

פגשנו גם את מיודענו עירא רוזן, לשעבר מבת ים - הוא וצבי כבר לא שם אבל הוא ינסה לחבר אותנו לסגן מהנדס העיר שמכיר את האתר והביע ענין.

בקיצור, לשם שינוי יצאנו די אופטימים. נראה שיש עם מי לדבר.

טל - ימשיך כבודו.

תודה.
הייתי מציין גם שגורמי העירייה הביעו נכונות לרכוש מהסדנה בתשלום פתרונות לבעיות המעניינות אותם (ניר יידע להגדיר את המאפיינים).
הפגישה החשובה היא במינהל התכנון - ושם הגב של תל אביב גם יהיה משמעותי וגם יוכל לתת לנו פתרון רוחבי נדרש

השלב הבא יהיה לגבש מה הציבור רוצה לראות מ’תב"ע פתוחה’, מה מבקש שהכלי הזה יספק לו
(ואחרי זה העולם)

תודה של שמץ האופטימיות שהגשתם לנו. אני מנסה להבין את המשמעויות שלה מבחינתנו כעת:

@niryariv תוכל להרחיב או להסביר את הנקודת שטל העלה בנוגע לפתרון בעיות בתשלום?

@talt:

  1. מה זו הפגישה במנהל התכנון - משהו שהולך לקרות, או שעלינו ליזום?
  2. מה משמעות המעשית מבחינתך של השלב הבא שציינת (לגבש מה הציבור רוצה לראות מב"ע פתוחה)? למה בדיוק אתה מכוון מבחינת תהליך ותוצר, מה הוא דורש, ומה נעשה עם זה בשלב הבא?

נושא העבודה בתשלום עלה די באוויר וביוזמה שלהם, אני לא זוכר משהו קונקרטי שדובר עליו (יכול להיות שהם קצת מתוסכלים מקצב העבודה אצלם)

עבודה בתשלום - דווקא כן עלה עניין שהם שוברים עליו את הראש: כיצד ב’דקירה’ של נקודה בתשריט אפשר לקבל את מלוא המידע, במרוכז, אודות אותה נקודה בהתחשב בכך שבתל אביב-יפו יש כיום עשרות (ואולי מאות) שכבות תכנוניות. זה הגביע הקדוש שלהם היום ושווה הרבה כסף אני מעריך.

לשאלות נועם:

  1. הפגישה במינהל התכנון - תקרה. תזומן על-ידי תל אביב (אודי כרמלי). תיזכרתי אותם בעניין ואמשיך עד שיקרה.

  2. השאלה היא תב"ע פתוחה ממלאה את ייעודה או שכדאי לשאול את הציבור (לו היא מיועדת לתת את השירות הזה) מה הוא היה רוצה שהחשמביר הזה יידע לעשות בשבילו. לעניין זה אפשר לקיים מפגש פיתוח ולהזמין אליו את המשתמשים במערכת (נגיד, פעילים שכונתיים ועירוניים). מה נעשה עם זה ? כרגיל, נראה לי - מה שבא

אה, ואני גם עובד על לארגן פגישה דומה במרכז השלטון המקומי

מעולה.

בנוגע לנקודה השנייה שלך - אנחנו משקיעים (לא מספיק) זמן בלנסות לפרסם את הכלי בקבוצות אקטיביסטים מקומיות ברשתות חברתיות. נוכל לעשות זאת לצד קישור למשוב מהיר - וככה גם עודד שימוש וגם לקבל משוב.

עלי. בקרוב.